Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Portretten

Tolhuistuin

Zondag 10 november 2019 van 14:00 tot 17:00 (CET)

Portretten

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs * Servicekosten Aantal
Regulier Beëindigd € 10,00 € 0,00
studenten/CJP/stadspas Beëindigd € 7,50 € 0,00
* Prijzen zijn inclusief BTW

Deel Portretten

Evenementdetails

Deuren open13:30
Aanvang14:00
Pauze15:15
Entree € 10, studenten/CJP/stadspas € 7,50

Je bent jong en je woont in de stad. Dat is het uitgangspunt van Portretten.

Maar dat betekent voor iedereen iets anders. De één geniet volop van het halen van sinaasappels bij de Turkse groentejuwelier om even later H&M in te stappen op zoek naar een nieuwe outfit, de ander kan de verleiding van alles wat er in een stad gebeurt nauwelijks weerstaan. Soms zit er iemand vast tussen traditie en toekomst en waar enkelen ten onder gaan aan FOMO, vinden anderen hun rust in stadsoases, al dan niet zelf gecreëerd. Elk verhaal is uniek en aansprekend en samen geven de Portretten een klein inkijkje in het leven van jonge stedelingen!

In 2019 hebben we weer bijzondere vertellers. Vanuit de Tolhuistuin is een duo uit Amsterdam-Noord afgevaardigd: Lisa en Yoni. Maar ook andere vertellers komen deze middag langs, zoals Jaouad die nog niet zolang geleden alles wat hij bezat kwijtraakte, maar dat inmiddels als een geschenk ziet. En Wies, een echt Amsterdams feestbeest, die zich gaandeweg de jaren steeds meer afvraagt of je 'wortels' belangrijk zijn voor wie je bent; Lisa en Yoni, een stel dat zich op hun eigen wijze inzet voor de wereld, waarin ze zich niet altijd thuis voelen; Fatma die goed weet wat ze wil en voor haar keuzes staat, maar niet altijd de gemakkelijkste weg koos. En Ismail, ten slotte, die tot zijn vijfde niet sprak en daarna haperend, maar wel prachtig bleek te kunnen zingen.

Iedere jonge verteller maakt een show van 25 minuten, de exacte volgorde van de voorstellingen wordt later bekend gemaakt.

Achtergrond
Dit is de vierde keer dat The Amsterdam Storytelling Festival ‘Portretten’ presenteert. Onder leiding van voormalig festival directeur Arjen Barel en Hester Tammes krijgen jonge vertellers de kans om een eigen voorstelling te maken.

De Portretten gaan in première tijdens het 5 daagse festival in Podium Mozaïek (30 oktober - 3 November) en daarna gaan ze op reis. Als eerste naar de Tolhuistuin in Amsterdam Noord (10 November) en daarna o.a naar Rotterdam (24 november).

Credits
Spel: Ismail Bnaou, Wies Dinsbach, Fatma Geneidi, Jaouad Hadchoune, Yoni Yosef en Lisa van der Zant
Coaching en Regie: Arjen Barel en Hester Tammes

Locatie
Dit programma vindt plaats in het Tuinhuis. Het Tuinhuis bevindt zich in de Tuin van de tthans

Heb je vragen over Portretten? Neem contact op met Tolhuistuin

Waar en wanneer


Tolhuistuin, Tuinhuis
Tolhuisweg 3
1031 CL Amsterdam
Nederland

Zondag 10 november 2019 van 14:00 tot 17:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Tolhuistuin

Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam. 
Tolhuistuin biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootstedelijke makers aan de hand van een veelheid aan disciplines.
Met meer dan 40 culturele ondernemers bespelen we het voormalige Shell-terrein dat diverse architectonische, historische panden en een idyllische tuin beslaat.
Er zijn concerten van Paradiso Noord in de concertzaal en eten en drinken bij café-restaurant THT

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.