Gratis
Post '65 ins & outs

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Top 10 iconische gebouwen uit de jaren zeventig en tachtig, denk mee over toekomstig erfgoed van Post '65.

Over dit evenement

Op 7 juni staat de architectuur van na 1965 centraal. Netwerk Post '65 Rotterdam en bureau Monumenten & Cultuurhistorie slaan de handen ineen en presenteren een Top 10 met de meest typerende bouwwerken en plekken uit de periode van de cityvorming, stadsvernieuwing en bloemkoolwijken in Rotterdam.

Wat zijn iconische of typische gebouwen en plekken uit de periode na 1965 in Rotterdam? Wat zijn onmiskenbare tekens uit die tijd en wat representeren ze? Deze sessie is een zoektocht naar wat toekomstig erfgoed uit de periode 1965-1990 kan zijn en hoe we daarnaar moeten kijken.

Programma

Stadmakers uit het veld van kunst, architectuur, landschap en erfgoed reflecteren op de gekozen top 10. Zij voegen elk hun eigen toppers toe aan de lijst van 10. Dat betekent dus ook: één erin, een ander eruit.

Onder leiding van moderator JaapJan Berg discussiëren zij en het publiek de motivatie van hun keuze, welk verhaal het vertelt en waarom de plek of het gebouw zo bijzonder is en waarom de stad die ene plek of dat ene gebouw uit de Post '65 periode zou moeten koesteren.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand '22, Het Nieuwe Instituut. Haal je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie.

Dit evenement wordt georganiseerd door Netwerk Post '65 Rotterdam, in samenwerking met AIR, Architectuur Instituut Rotterdam.

Beeld: Eric Fecken

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen