Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NEST, zaal Het Plein

40 Graaf van Vlaanderenplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Post-Fossiel Gent: negen versies van een toekomst zonder fossiele brandstoffen

Tussen 18 en 28 mei in NEST Gent.
Gratis toegang.
Deel op Facebook
Meer info via www.post-fossiel.gent


Wat begint er na het einde van kolen, olie en gas?

Stad Gent wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Ook wetenschappers waarschuwen er al jaren voor: we moeten van fossiele brandstoffen af. Voor onze gezondheid, voor het klimaat, voor de planeet.

Maar wat dan?

Dan wordt het spannend. De meesten van ons hebben geen flauw idee van zo’n post-fossiele toekomsten. We kunnen ons er moeilijk iets bij voorstellen. Hoe leeft een stad als Gent zonder uitlaatgassen? Wat hoor je als je door die stille stad naar huis loopt, hoe ruikt de straat als de verbrandingsmotor niet langer bestaat? Wat begint er na het einde van de olie, kolen en gas?

We vroegen het aan makers, kunstenaars en architecten. Het startpunt voor de Expo Post-Fossiel.Gent was dan ook: ‘Verbeeld ons jouw stad van de toekomst. Gebruik je fantasie, prikkel, inspireer!’.

Maak kennis met de negen finalisten. Bezoek de tentoonstelling in NEST, en ervaar de post-fossiele stad.

Hier klopt de toekomst.

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling geeft via negen installaties een inkijk in mogelijke toekomsten voor een Gent zonder fossiele brandstoffen. De tentoonstelling beroept zich op de kracht van verbeelding: door toekomsten vorm te geven, krijgen ze ook betekenis. Op die manier nodigen de installaties uit om het gesprek over een wenselijke, klimaatneutrale toekomst voor Gent te blijven voeren. De tentoonstelling speelt verder ook met de rol van technologie in mogelijke toekomsten, en met de relatie tussen mens, machine en maatschappij in Gent als City of People.

Meer informatie en openingsuren op www.post-fossiel.gent

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NEST, zaal Het Plein

40 Graaf van Vlaanderenplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen