€ 0 – € 7,50

Power Plant Workshop - Marjan van Aubel

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Power Plant Workshop

Zou het mogelijk zijn om het energievraagstuk en het voedseltekort in één keer aan te pakken? Kan binnen één systeem zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd worden door de kracht van de zon te gebruiken? Power Plant is ’s werelds eerste zelfvoorzienende kas, ontwikkeld door ontwerper Marjan van Aubel. Doorzichtige zonnepanelen leveren de stroom die het klimaat in de kas regelt met als resultaat een tweeledige opbrengst van voedsel en stroom. In de ‘Power Plant’ workshop worden in een korte tijd concepten ontwikkeld, die vervolgens vertaald zullen worden naar maquettes. In een hands-on workshop worden scenario’s gebouwd over hoe we nieuwe technieken kunnen combineren met toekomstige vraagstukken zoals energie en voedselproblemen.

Marjan van Aubel (1985) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie (DesignLAB, BA) in 2009, en Royal College of Art (Design Products, MA) in 2012. Sindsdien heeft ze geëxposeerd in musea waaronder het V&A en Design Museum in Londen en het Stedelijk Museum te Amsterdam. Marjan van Aubel is ook oprichter van het bekroond design collectief Caventou en geeft les aan de Design Academy Eindhoven en Royal College of Art in Den Haag.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen