Praktijkmiddag Verwarde Personen
Gratis
Praktijkmiddag Verwarde Personen

Praktijkmiddag Verwarde Personen

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Vught

Vught

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het aantal incidenten met verwarde personen in Nederland neemt toe. Ruim 65.000 meldingen kwamen er in 2015 bij de politie binnen, een stijging van 65% ten opzichte van vijf jaar geleden.

Vanaf januari 2017 wil de politie dit soort meldingen niet meer afhandelen. De middelen die de politie ter beschikking heeft passen niet bij deze doelgroep. Personen met verward gedrag hebben vaak zorg nodig, niet een nacht in de cel. Om de druk op de politie te verlagen is de gemeente Vught eind 2015 gestart met een pilot Wijk GGD'er. Deze aanpak dicht het gat tussen veiligheid en zorg.

Samen met de wijkagenten en overige partners signaleren de Wijk GGD’ers verwarde of overspannen personen met een zorgbehoefte. De Wijk GGD’ers organiseren vervolgens de zorg voor de persoon in kwestie. Zo voorkomen ze escalaties en politie-ingrijpen. 

Sinds de start van de pilot is het aantal meldingen in Vught afgenomen. Omdat er vanuit andere gemeenten interesse was voor deze proef heeft Vught een handreiking Wijk GGD'er opgesteld. Tijdens deze bijeenkomst wordt deze handreiking gepresenteerd en deelt de gemeente haar ervaringen.

Datum

Let op: 1 december is nog onder voorbehoud. Hou deze pagina in de gaten voor de definitieve datum.

Programma

Het programma bestaat uit een middag met een plenair gedeelte en twee workshops. Het volledige programma wordt gepubliceerd zodra alle sprekers bekend zijn. 

  • 13 uur: inloop
  • 14 uur: key note en uitreiking eerste toolbox Wijk GGD'er
  • 15 uur: workshopronde 1
  • 16 uur: workshopronde 2
  • 17 uur: borrel 

Voor wie?

Professionals werkzaam bij gemeenten op het gebied van zorg, welzijn, veiligheid en leefbaarheid. 

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Vught

Vught

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen