Première 'Room Available'

Venster Acties

Première 'Room Available'

De korte film 'Er is een kamer vrij' (Room Available) gaat zaterdag 25 maart in première in Het Fraterhuis in Zwolle. Wees erbij!

Door Frank van der Meijden (2frame productions)

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 25 mrt. 2023 12:45 - 14:15 CET

Locatie

Filmtheater Fraterhuis 25 Blijmarkt 8011 ND Zwolle Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Na de ontvangst ben je welkom in de grote filmzaal van Het Fraterhuis. In de prachtige Manegezaal zal de korte film 'Er is een kamer vrij' (Room Available) voor het eerst getoond worden op het witte doek. Na een korte introductie door regisseur Frank van der Meijden ben je getuige van de eerste vertoning van deze 'gothic love story'. Een uniek moment! De korte film duurt 15 minuten. Na deze première wordt de film ingestuurd naar filmfestivals in Nederland, maar ook in het buitenland. Er wordt daarvoor ook een internationale versie gemaakt met Engelse ondertiteling.

Je kunt een plaats in de zaal reserveren via een ticket. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat alle geïnteresseerden ook echt een plek krijgen. Een ticket kost minimaal 1 euro. Een hogere donatie mag je naar eigen inzicht doen.

Filmbeschrijving: Student Jonathan initieert een bezoek aan een oud huis waar dolende zielen van overledenen hun bestemming moeten vinden. Hij nodigt hiervoor paragnost Jack uit, zodat hij een reportage kan maken voor het studentenblad. Nadat hij met zijn vriendin Mia en zijn beste vriend Leon (en diens vriendin Kim) in hun studentenhuis biertjes heeft gedronken, slaat het noodlot op weg naar het oude huis toe. Door toedoen van Jonathan wordt Leon aangereden. Jonathan probeert troost te vinden bij én te bieden aan Mia en Kim, maar zijn schuldgevoel vormt een barrière. Uiteindelijk probeert Jonathan op eigen houtje in het oude huis antwoorden te vinden rondom zijn beste vriend. Daar doet hij een schokkende ontdekking die deze langste nacht van zijn leven uitzichtloos maakt.

Over de organisator

Donatie