Première V*KTV: MONEYWISE

Venster Acties

Première V*KTV: MONEYWISE

Première V*KTV: MONEYWISE

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Metaal Kathedraal 20 Rijksstraatweg 3545 NA Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan V*KTV, dé nieuwe webserie van de Kunstenbond voor en door beeldend kunstenaars. Op vrijdag 14 oktober wordt de serie feestelijk gelanceerd in de Metaal Kathedraal in Utrecht, met de première van de eerste aflevering: MONEYWISE. Je bent van harte uitgenodigd om de première bij te wonen en dit moment met ons te vieren.

V*KTV is online televisie over prangende zaken in de beeldende kunst; zaken die ertoe doen, maar te weinig besproken worden. Als kunstenaar ben je, als homo universalis van deze tijd, een alleskunner die een uniek product maakt. Maar hoe doe je dat? Hoe verdien je als kunstenaar je geld, en hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat je je artistiek kunt blijven ontwikkelen?

V*KTV is een broodnodige serie over de kunst van het ondernemen, de veranderende afzetmarkt, beschikbare werkruimtes en de dynamiek binnen het kunstenveld. Het brengt het persoonlijke verhaal van tien eigenzinnige kunstenaars in beeld, biedt op verfrissende wijze inzicht, en toont - uiteraard - kunst. Met geïnterviewde beeldend kunstenaars: Doménique Himmelsbach de Vries, Eline Peek, Jop Vissers Vorstenbosch, Keiko Masato, Lambert Kamps, Noreen Miriam Khan Riepma, Rinke Nijburg, Sophie Walraven, Wessel Verrijt en Wilma Vissers.

Thema: MONEYWISE

In V*KTV komen onderwerpen aan bod die onder kunstenaars te weinig besproken worden. Om te beginnen met geld, het thema van aflevering I: MONEYWISE. Hoe richt je je leven zo in dat je kunst kunt maken? Hoe vind je de balans tussen het kunstenaarschap en het ondernemerschap? Het is als kunstenaar misschien moeilijk om de waarde van jouw werk uit te drukken in geld, maar toch bestaan er tools voor. Voorbeelden daarvan vind je op deze pagina van de Kunstenbond.

Programma

19:00 - 19:30 inloop

19:30 - 19:45 performance door Luuk Brantjes

19:45 - 20:10 première V*KTV met aflevering MONEYWISE

20:10 - 21:15 nagesprek met Jop Vissers Vorstenbosch (beeldend kunstenaar), Wouter Koelman (hoofd bureau beeldende kunst bij het Mondriaan Fonds) en Ellen Loots (docent en onderzoeker culturele economie en ondernemerschap, Erasmus Universiteit Rotterdam)

21:00 - 22:00 borrel

We hopen je dan te zien!

Gratis