Gratis

Presentatie Marja Pruis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nieuwe Veste

6 Molenstraat

4811 GS Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In samenwerking met St. Spiegelhol trapt Nieuwe Veste Breda de Maand van de Filosofie af met een presentatie van schrijver Marja Pruis.

Over dit evenement

Marja Pruis zal geïnterviewd worden door filosoof Pieter Spiegelhol Vastbinder. Het thema van de Maand van de Filosofie 2022 is Intieme Vreemden. Het publiek zal ook in de gelegenheid gesteld worden vragen te stellen. 

Met haar eerste boek, De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk (1999), toonde Marja Pruis zich een gedurfd schrijversbiograaf. Verder verscheen o.a. Kus me, straf me. Over leven en schrijven, liefde en verraad (2011), waarin het terugkerende thema de spanning tussen schrijven en schaamte, toedekken en onthullen, intimiteit en openbaarheid centraal staat. Een prikkelende combinatie van literatuur- en zelfbeschouwing, van fictie en non-fictie. 

Marja Pruis is schrijver, criticus en redacteur van De Groene Amsterdammer. Haar romans Bloem (2002), De vertrouweling (2005) en Atoomgeheimen (2008) ontvingen nominaties voor De Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs en de Anna Bijns Prijs en haar roman Zachte riten werd genomineerd voor zowel de ECI Literatuurprijs als de Libris Literatuur Prijs. In 2016 ontving Marja Pruis de J.L. Heldringprijs voor ‘Beste columnist van Nederland’ en voor de essaybundel Genoeg nu over mij (2017) ontving zij de J. Greshoff-prijs. Haar laatste bundeling Oplossingen verscheen in 2019.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nieuwe Veste

6 Molenstraat

4811 GS Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Nieuwe Veste Bibliotheek

Organisator van Presentatie Marja Pruis

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen