Gratis

Presentatie publicatie Frankfurt Dialogen

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het Nieuwe Instituut presenteert op donderdag 26 oktober de publicatie die het maakte naar aanleiding van de Frankfurt Dialogen en nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

In het najaar van 2016 organiseerde Het Nieuwe Instituut een viertal dialogen met circa 20 architecten in Rotterdam, Antwerpen en tweemaal in Frankfurt. De aanleiding voor deze dialogen was de tentoonstelling Maatwerk – Massarbeit in het Deutsches Architekturmuseum waar werd teruggeblikt op de voorbije 35 jaar Nederlandse en Vlaamse architectuur maar ook vooruit werd gekeken in het onderdeel de Prelude. In de vier Frankfurt Dialogen gingen architecten die in de Prelude waren opgenomen in gesprek met elkaar, critici en nestoren over hun ideeën, werkwijzen en ervaringen over hun architectuurpraktijk.
De publicatie bevat artikelen van Bart Decroos, essays van Gideon Boie, Lara Schrijver, Daniel Rosbottom en Tom Avermaete en beeldfragmenten van de deelnemende architecten van de zogenaamde ‘weaving generation’. Samen vormen ze een momentopname van een nieuw architectuurdiscours dat zich in Nederland en Vlaanderen ontwikkelt. De publicatie werd vormgegeven door Our Polite Society.

Op 26 oktober presenteren we de publicatie met een kort programma met onder andere Marius Grootveld en Jantje Engels die als curatoren van de Prelude het begrip ‘weaving generation vorig jaar introduceerden en een presentatie van Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries die de prijsvraag voor Kunstwerf Groningen deze zomer wonnen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen