Gratis

Privacy College Midden-Groningen | Impact nieuwe strenge privacywet (AVG)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Biblionet Groningen - Bibliotheek Hoogezand

157 Gorecht-Oost

9603 AE Hoogezand

Netherlands

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Parkmanagement Midden Groningen heeft samen met Biblionet Groningen en Pprotectum een Privacy College georganiseerd om ondernemers en consumenten te laten zien wat de nieuwe strenge Europese privacywet (AVG) straks voor gevolgen voor hen heeft en waarom de wet is ingevoerd. Maandagavond 5 maart geeft privacy manager Rob Platteel van Pprotectum een presentatie in de bibliotheek in Hoogezand.

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft grote impact op rechten en plichten van ondernemers en klanten.

Privacy Manager Rob Platteel vertelt over de online risico’s van consumenten en ondernemers en laat zien hoe en waarom we ons online beter moeten beschermen.

Toegang tot de Privacy College is na aanmelding via deze site gratis. Er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. Vol is vol.

Bedrijven moeten zich met ingang van 25 mei houden aan de strenge richtlijnen van de AVG. Wie dat niet doet loopt kans op forse boetes van 4 tot 10 procent van de jaaromzet. De leiding is hoofdelijk aansprakelijk.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is belast met de controle op naleving van de AVG. Zij is verplicht om klachten, van bijvoorbeeld consumenten of concurrenten, te onderzoeken en te handhaven. Er worden bij overtreding van de regels geen waarschuwingen gegeven. Er volgen meteen boetes.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Biblionet Groningen - Bibliotheek Hoogezand

157 Gorecht-Oost

9603 AE Hoogezand

Netherlands

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen