Gratis

Privacy College Veendam & Pekela | Is jouw bedrijf al klaar voor de nieuwe...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

vanBeresteyn

5a Museumplein

bibliotheek Veendam

9641 AD Veendam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft grote impact op rechten en plichten van ondernemers en klanten.

Bedrijven moeten zich met ingang van 25 mei houden aan de strenge richtlijnen van de AVG. Wie dat niet doet loopt kans op forse boetes van 4 tot 10 procent van de jaaromzet. De leiding is hoofdelijk aansprakelijk.

De wet is al twee jaar geleden aangenomen. Bedrijven hebben volgens de Autoriteit Persoonsgegevens nu voldoende tijd gehad om zich voor te bereiden. Veel ondernemers hebben dat echter nog niet gedaan en hebben ook geen idee wat er allemaal op hen af komt.

De ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNG hebben in Den Haag om uitstel gevraagd, maar de kans dat die komt is bijzonder klein omdat het een Europese wet betreft die in heel Europa geldt.

Consumenten hebben vanaf 25 mei 2018 het recht om bij bedrijven en instellingen om inzage te vragen van persoonlijke gegevens die zijn geregistreerd. En als deze gegevens niet nodig zijn om te voldoen aan wettelijke verplichtingen mogen consumenten bedrijven vragen de gegevens te verwijderen.

Parkmanagement De Veenkolonien (PMDV) heeft samen met Biblionet Groningen en Pprotectum een Privacy College georganiseerd om ondernemers en consumenten te laten zien wat de nieuwe strenge Europese privacywet (AVG) straks voor gevolgen voor hen heeft en waarom de wet is ingevoerd. Maandagavond 5 maart geeft privacy manager Rob Platteel van Pprotectum een presentatie in de bibliotheek in Hoogezand.

Privacy Manager Rob Platteel vertelt over de online risico’s van consumenten en ondernemers en laat zien hoe en waarom we ons online beter moeten beschermen. Na deze presentatie weet je wat er van ondernemers verwacht wordt en wat consumenten mogen verwachten van ondernemers.

Toegang tot de Privacy College is na aanmelding via deze site gratis. Er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. Vol is vol.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is belast met de controle op naleving van de AVG. Zij is verplicht om klachten, van bijvoorbeeld consumenten of concurrenten, te onderzoeken en te handhaven. Er worden bij overtreding van de regels forse boetes uitgedeeld.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

vanBeresteyn

5a Museumplein

bibliotheek Veendam

9641 AD Veendam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen