Gratis

Private Views Pool Series | Dorine van der Ploeg

Evenementdetails

Locatie

Locatie

PontArte Maastricht

29 Kapoenstraat

6211 KV Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
We hebben een aantal evenementen gepland rond de tentoonstelling waarbij u van Van der Ploeg kunt horen hoe de werken tot stand zijn gekomen

Over dit evenement

Dorine van der Ploeg | De Zwembad serie / The Pool Series

Vanaf donderdag 1 oktober tot en met zondag 25 oktober 2020, PontArte, Maastricht.

“De Zwembad serie” is de titel van de eerste solo tentoonstelling van Dorine van der Ploeg bij PontArte in Maastricht.

Afgelopen maanden heeft van der Ploeg het buiten gebruik geraakte zwembad in haar antikraak achtertuin weergegeven. In een prachtige serie collages herkennen we het bad in verschillende gedaanten, met water dat van blauw tot gifgroen kleurt.

De werken hebben een “Hockney” achtige uitstraling, maar door haar techniek van het schilderen van bladen papier en karton die ze vervolgens als “palet” gebruikt, vindt van der Ploeg een heel eigen manier om de realiteit weer te geven.

Met aan de basis haar opleiding aan de Wackers academie, een academie voor realistische schilderkunst, zien we dat de beheersing van de techniek, van der Ploeg een vrijheid geeft om te spelen met haar onderwerpen. Het zwembad gaat van herkenbaar over in een bijna abstract lijnen en vormen spel.

De tentoonstelling “De Zwembad serie” van Dorine van der Ploeg wordt op 1 oktober geopend met een besloten Pre-view in aanwezigheid van de kunstenaar.

We hebben een aantal evenementen gepland rond de tentoonstelling waarbij u van Van der Ploeg kunt horen hoe de werken tot stand zijn gekomen en wat haar beweegt op deze manier te werken, waardoor u kunt ontdekken wat u wellicht niet ziet zonder toelichting.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

PontArte Maastricht

29 Kapoenstraat

6211 KV Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen