Programma Leven en werken in het ritme van de seizoenen (start april 2022)

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Bestel je ticket op de website van Club Groeneveld: https://clubgroeneveld.nl/agenda#Natuurlijk%20ritme

Over dit evenement

Bestel je ticket op de website van Club Groeneveld, door hier te klikken.

Het programma ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ bestaat uit een aantal bijeenkomsten die werken als een studiegroep. Elke bijeenkomst verzorgen we een inleiding op het seizoen en bestuderen we samen welke onderwerpen, thematieken en energieën er per seizoen aan de orde zijn.

WAAROM EEN PROGRAMMA LEVEN EN WERKEN IN HET RITME VAN DE SEIZOENEN?

‘Lente, zomer, herfst en winter, ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, zijn eigen kleur, zijn eigen tempo, zijn eigen ritme. En binnen ieder seizoen volgen de maanden, op hun beurt, elkaar in hun eigen ritme op.’ Het zijn een paar van de eerste zinnen uit het boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen van Jaap Voigt. Met Jaap hebben we door de jaren heen een warme en voor ons belangrijke band opgebouwd. Hij leerde ons dat we als mens niet alleen de seizoenen aanschouwen, maar dat we ook de seizoenen zijn. Ons fysieke lijf, ons gevoel, ons denken en ons ervaren doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. ‘Wij zijn belichamingen van dat ritme.’ We doen er daarom goed aan als mens, als professional en als organisatie dit ritme te volgen.

Het belang van het programma is het vinden van een natuurlijk ritme. Het vinden van een natuurlijk ritme is belangrijk om heel en geïnspireerd te blijven in een wereld die steeds meer van je vraagt. Het is de basis van het ervaren van ruimte. Mensen die ruimte ervaren, zijn vaak geïnspireerd.

In deze programma’s:

 • Ontdek en ervaar je het belang van het ritme van de seizoenen.
 • Leer je hoe je meer kunt deelnemen aan het leven.
 • Leer je hoe je meer vanuit het ritme van de seizoenen kunt leven en werken.
 • Leer je de belangrijkste thema’s die per maand spelen.
 • Leer je hoe je meer rust en ruimte creëert in je leven en werk.

PROGRAMMA INHOUD

Als leidraad volgen we in dit programma het ritme van de seizoenen en bespreken we welke onderwerpen, thematieken en energieën er per seizoen aan de orde zijn. Dat vertalen we naar je leven en je werk. Het programma is daarom een manier om samen met anderen te oefenen hoe je het ritme van de seizoenen volgt.

6 april | In de wereld zetten van het nieuwe

In de periode van april gaat het erover om ‘jouw dingen’ in de wereld te brengen. Dat moet je leren. Je moet leren hoe je de weerstand of het enthousiasme, waarmee je ontvangen wordt, behandelt. Daarbij gaat het om schoonheid. Niet schoonheid van buiten, maar innerlijke schoonheid. Volg de lijn vanuit jouw essentie. Daar gaat de sessie in april over. Pas dit toe op je werk, je eigen organisatie en op jezelf.

10 mei | Voluit het nieuwe ingaan en doorbreken van oude patronen

In de maand mei kun je vanuit je eigen stroom (bezieling) voluit gaan en de kans dat je gezien of gehoord wordt is in deze periode groot. Hoe ga je hier mee om? Mei gaat erover om waardig te blijven en de overvloed die je zelf kunt ervaren te leren delen met anderen. In de sessie hebben we het ook over confrontaties. Die zijn in mei niet uitgesloten, maar hoe ga je hier werkelijk mee om. Pas dit toe op je eigen organisatie en op jezelf.

1 juni | Rijping en passende vorm vinden

In de tijd van de zomer, kunnen je ideeën een passende vorm vinden. En het unieke van jouw bijdrage wordt stap voor stap duidelijk zichtbaar. De zomerse pracht wordt zichtbaar. Groei gaat in deze tijd van het jaar niet meer over groter worden. Het gaat over rijping. Dat wil zeggen: voller worden, duidelijker worden. De sessie in juni gaat over rijping en het vertrouwen dat je de juiste mensen, de juiste situatie, de juiste gespreksgenoot en de juiste werkvorm zult vinden. Pas dit toe op je eigen organisatie en op jezelf.

VOOR WIE

Dit programma is voor (jonge) veelbelovende mensen die in hun organisatie een leidinggevende of kartrekkende rol hebben. Voor eenieder die wil bijdragen aan een duurzame toekomst, die dingen in beweging brengt en begrijpt dat werkelijke beweging bij jezelf begint. Voor eenieder die met een benieuwde blik en een dosis lef de buiten- én binnenwereld wil verkennen, die hierin een bron voor menselijk leiderschap herkent en deze bron verder wil ontdekken.

Verder kun je onderstaande criteria zien als leidraad:

 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring.
 • Je loopt in jouw rol tegen grenzen van het systeem aan en wil verandering realiseren.
 • Je gelooft dat we van binnenuit doorbraken kunnen realiseren richting een duurzame toekomst in de breedste zin van het woord.
 • Je wilt hier met andere gelijkgestemde professionals aan werken en in ontwikkelen.
 • Je bent op zoek naar inspiratie en motivatie
 • Zie het vooral niet als absolute criteria. Als je twijfelt of het iets voor jou kan zijn, neem dan vooral contact op.

Aan dit programma kunnen maximaal 25 mensen deelnemen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie: Online via Zoom

Data: 6 april | 10 mei | 1 juni 2022 (woensdagen)

Tijd: 15.30 tot 17.30 uur

AANMELDEN EN KOSTEN

De kosten voor dit programma bedragen EUR 375 (excl. btw) als je deelneemt vanuit een organisatie. Als particulier betaal je de helft van het bedrag inclusief btw. Dit is inclusief 3 online sessies en studiemateriaal.  Mocht het zo zijn dat deze prijzen bezwaarlijk voor je zijn, neem dan contact op met Marcel via marcel@clubgroeneveld.nl. We komen er altijd uit.

OVER DE DOCENT: MARCEL TJEPKEMA

Marcel Tjepkema heeft een achtergrond als marketeer. Na gewerkt te hebben voor een exameninstituut en een van de grotere incompany trainingsbureaus van Nederland ontdekte Marcel zijn passie voor het mysterie van het leven: ‘hoe werkt het leven eigenlijk?’. Een mislukt startupavontuur bracht Marcel vlak na oprichting in contact met Business Leaders, waar hij inmiddels een van de eigenaren is. Vanuit Business Leaders heeft Marcel samen met Stichting Buitenfonds en Staatsbosbeheer Club Groeneveld opgericht.

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Club Groeneveld

Organisator van Programma Leven en werken in het ritme van de seizoenen (start april 2022)

Club Groeneveld is een verdiepende leeromgeving, inspiratiebron en club voor krachtige leiders, ondernemers, directeuren, initiatiefnemers, professionals en vooroplopers. We nodigen uit tot verruiming en verdieping van de kijk op het leven, het eigen leiderschap en verantwoordelijkheid in de maatschappij. Samen zoeken we de ervaring op die raakt en bezinnen we ons op belangrijke universele thema’s, dilemma’s en twijfels. Daarbij beschouwen we de natuur als belangrijke inspiratiebron voor verdieping en grensverleggende inzichten. Want waarmee je je bewust verbonden voelt, vernietig je niet!

Club Groeneveld is oorspronkelijk in 2017 opgericht door OPEN Business Leaders, Staatsbosbsheer en Stichting Buitenfonds. Het wegvallen van (Nederlandse) natuursubsidies vraagt om nieuwe investeringsmogelijkheden. De lidmaatschappen en activiteiten van Club Groeneveld bieden hier een alternatief voor. We DOEN en leggen actief verbinding met belangrijke (Nederlandse) natuurprojecten. Daarom gaat altijd een deel van de opbrengsten naar Stichting Buitenfonds ten behoeve van waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen