Gratis

PsiloCybine Ceremonie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Strubben 13a

13a Strubben

6088 NN Roggel

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De magische truffels (en/ of paddenstoelen) worden al eeuwenlang gebruikt in ceremonies geleid door sjamanen in Midden- en Zuid-Amerika. Sinds enkele decennia zijn ze bekend in de westerse wereld.

Als je klaar bent om de wereld van natuurlijke psychedelica te ontdekken is deelname aan een psilocybine ceremonie een goede keuze. Het gebruikt van truffels is legaal.

Divine Healing uit Amsterdam zal deze ceremonie gaan verzorgen.

De truffels kunnen veel betekenen voor mensen die te kampen hebben met angsten, stress, burn-out klachten, verdriet, negatief zelfbeeld, verslavingen en depressies.

De psilocybine ceremonie

De magische truffels/paddenstoelen verwerken we in een smakelijke smoothie. Ook zetten we een thee van de passiebloem (licht MAO-remmende werking) zodat de werkzame stof, psilocybine beter door het lichaam kan worden opgenomen en haar werking beter kan uitvoeren. Als de ceremonie begint vragen we je je intentie voor de ’PsiloFlora’ ceremonie uit te spreken.

Tijdens de ceremonie zal er live muziek aanwezig zijn afwisselend met momenten van stilte. Deze ceremonie is qua setting vergelijkbaar met de Ayahuasca ceremonies die we eerder gaven alleen is de setting wat ‘vrijer’: de eerste uren blijven de deelnemers binnen (liggend op matras) en zal de reis naar binnen gekeerd zijn. In de latere uren, als de werking meer naar buiten keert, zal de ceremonie bestaan uit meer interactie en is er de mogelijkheid om naar buiten te gaan. De ceremonie ruimte is ingericht op een manier dat de deelnemer zijn of haar reis maakt op een eigen vaste plek/matras. De groep zal bestaan uit max. 9 deelnemers.

Na ongeveer 10-30 minuten zal je reis beginnen. De effecten die in het begin vaak optreden zijn: het warm of juist heel koud krijgen, het scherper worden van je zintuigen, lichte vervormingen van de omgeving. Naarmate de reis vordert kunnen de visioenen duidelijker worden en ga je meer de diepte in. Emoties en inzichten zullen zich openbaren en de truffels zullen hun helende werking uitvoeren.

Psilocybine laat je de illusie van het bestaan zien en brengen je in contact met je ware zelf. Het brengt je in contact met Moeder Aarde, het brengt je meer in contact met de natuur dan je ooit was. Ook kun je heel sterk verbonden voelen met ‘het goddelijke’, andere dimensies waarnemen en soms ook andere wezens.

De diepe inzichten op zielsniveau zorgen vaak voor een blijvende verandering en je zal de wereld op een andere manier gaan waarnemen.

Net als een ayahuascareis kan een psilocybine reis best confronterend zijn, daarom is er altijd liefdevolle begeleiding aanwezig in de ceremonieruimte om je te ondersteunen waar nodig is.

We hebben jarenlang ervaring met psilocybine en bieden een veilige omgeving om de helende kracht van dit medicijn te ervaren.

De duur van een psilocybine reis kan variëren tussen de 4-8 uur.

Na de ceremonie zal een lichte maaltijd geserveerd worden en kan de deelnemer zijn of haar ervaring delen met de andere deelnemers of begeleiders. De ceremonie start aan het einde van de ochtend (aanvang 11:00 uur) en verwachten we dat de meeste deelnemers begin van de avond weer uit hun reis zijn. Als de Psilocybine is uitgewerkt kunnen de deelnemers weer naar huis.

PsiloFlora of ayahuasca?

Het verschil is naar onze mening dat paddenstoelen een meer aardse energie hebben dan Ayahuasca. Ayahuasca heeft naar onze mening een meer kosmische energie. Veel mensen ervaren truffels als een meer mannelijke maar ook kinderlijke energie en ayahuasca als een vrouwelijke. Maar voor velen is het juist andersom. Daarom raden we aan altijd met een ‘open’ houding de ceremonie in te gaan.

Een ander groot verschil is dat je bij het gebruik van truffels meestal niet hoeft over te geven (al is dat zeker niet uitgesloten, omdat overgeven ook hoort bij bepaalde reinigingsprocessen, in het lichaam). Magische truffels/ paddenstoelen worden door heel veel mensen ervaren als liefdevol en vrij, een reis waarin je zelf op ontdekkingstocht gaat, terwijl ayahuasca je letterlijk mee kan nemen aan je oren en je de lessen geeft die je op dit moment, zal moeten ervaren. Ayahuasca heeft vaak een meer dwingende energie dan de magische Truffels/ paddenstoelen hebben.

Veel mensen onderschatten de kracht van psilocybine en deze wordt veel vergeleken met ayahuasca, maar de één is zeker niet ‘beter’ dan de ander. Er zijn ook zeker mensen die juist meer baat hebben gehad bij het gebruik van paddenstoelen/ truffels dan van ayahuasca. Ieder mens is anders, er is niet één weg maar er zijn vele wegen.

Voel met je hart wat bij jou past en laat je hierdoor leiden.

Omdat wij bij de psilocybine ook een thee van passiebloem serveren, welke een een licht mao-remmende werking heeft is het belangrijk om je ten minste 3 dagen voor de ceremonie te houden aan een tyramine-vrij dieet. Lees de pagina ‘Dieet en gezondheid’ aandachtig door, klik Hier voor meer info.

PsiloFlora of Psilohuasca?

Veel ayahuasca centra zijn gestopt met ayahuasca en over gegaan op de zogenaamde ‘psilohuasca’ceremonies. Het verschil zit hem in de mao-remmer. Wij gebruiken een mildere variant (passiebloem) wat zeker niet onderdoet aan de extra kracht die het de truffels zal geven. Bij Psilohuasca wordt de caapi liaan gebruikt als mao-remmer. Wij vinden de werking vergelijkbaar en de één niet beter dan de ander.


De kosten van de ceremonie zijn €199,-

Veel mensen gebruiken de truffels om zogenoemd te ‘trippen’ in een recreatieve setting. Wij willen duidelijk maken dat dit absoluut niet aan de orde is binnen onze setting. Bij deelname zal ook worden geïnformeerd naar de intentie van de deelnemer en zullen we van te voren een intake afnemen om zeker te weten of deelname aan een psilocybine ceremonie geschikt is.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Strubben 13a

13a Strubben

6088 NN Roggel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen