Donatie

PSYCHOSE BETER BEGRIJPEN #LabyrinthPsychotica #PsychoseSimulatie #Workshop

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Wenckebackweg 144-148

Wenckebackweg 144-148

1096 AR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

LABYRINTH PSYCHOTICA - DOE HET ZELF PSYCHOSE - DIGITALE LSD - PSYCHOSE SIMULATIE

Na 5 jaar psychose simulatie workshops te hebben verzorgd voor meer dan 16.000 professionals in GGZ instellingen, politie en justitie, is het nu eindelijk mogelijk om workshops te bieden aan individuen. Tijdens de workshop wordt uw als deelnemer geïntroduceerd aan een vijfstappen systeem om iedere psychose beter te begrijpen. Uw leert om met een 'psychotische blik' te kijken door zelf een een waanvoorstelling te ontwerpen, alsmede waargebeurde situaties te analyseren. Wat eerst onbegrijpelijk lijkt, is opeens heel helder. Vervolgens krijgt u de kans om zelf verschillende indrukwekkende psychose simulaties te ondergaan, zoals The Wearable, of The Labyrinth, maar daar waar mogelijk, ook andere gast simulaties.

Er is thee en koffie beschikbaar. Er worden korte pauzes ingelast. U wordt een op ene begeleid door een getrainde acteursgids. Er is tijd om langer te blijven en na te praten.

NB We organiseren workshops kort dag ivm de tijdelijkheid van onze fysieke locatie.

Volg ons op Facebook.com/LabyrinthPsychotica

LABYRINTH PSYCHOTICA

Waar vroeger psychiaters LSD gebruikten om beter te begrijpen wat een psychose was, zijn in 2013 ‘do-it-yourself’ digitale LSD psychose simulatie projecten van Labyrinth Psychotica gelanceerd. The Wearable en The Labyrinth.

Labyrinth Psychotica bestaat uit twee interactieve media platforms die de verbeelding helpen om de realiteit van een psychose na te bootsen: The Wearable en The Labyrinth.

The Wearable is een draagbare headset met software die 33 subjectieve ervaringen van de psychose simuleert. Uw realitiet wordt realtime verstoord, u krijgt opdrachten van stemmen, u gaat raar bewegen, u ziet misschien lichtstralen uit uw handen komen, uw eigen handelingen bepalen hoe diep u de psychose ingaat. U leert hoe moeilijk het is om te concentreren wanneer uw zintuigen veranderen.U wordt een op een door getrainde gidsen begeleid.

The Labyrinth is een levensecht doolhof dat tijd en ruimte op een spannende, maar ook confronterende wijze vervormd. Stemmen lijken uit het plafond te komen, muren reageren op uw aanwezigheid en in lichtstralen verschijnen opeens volle beelden. Testpersonen die aan de interactieve surrealistische platforms hebben deelgenomen, gaven aan nog nooit eerder zo’n intense beleving te hebben meegemaakt, maar het wel als heel waardevol te hebben beleefd.

Kanary: ‘ De projecten van LABYRINTH PSYCHOTICA hebben het doel om mensen te helpen begrijpen wat iemand kan ervaren tijdens een psychose. Meer begrip leidt tot betere zorg. Na zeven jaar onderzoek in samenwerking met professionals, o.a. ervaringsdeskundigen, als adviseurs, en mede dankzij de organisatorische en financiële steun van Fonds Psychische Gezondheid en Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust is het voorlopige eindresultaat beschikbaar. Mensen kunnen nu zelf gedurende een korte periode voelen hoe het is wanneer zintuigen worden aangetast en realiteiten door elkaar lopen. Een psychotische ervaring wordt zo opeens heel begrijpelijk. En als we het met zijn allen beter begrijpen kan er veel leed voorkomen worden. Meer weten over LABYRINTH PSYCHOTICA? Ga naar www.labyrinthpsychotica.org.’

REACTIE: Me altijd afgevraagd hoe het is om 'psychotisch' te zijn: indrukwekkend! Je kunt ook helemaal niet meer vertrouwen op je eigen waarneming. Ook mooi om te zien hoe de omgeving reageert op iemand die niet voorspelbaar reageert. Mooie Ervaring. (Anoniem, Politieagent, Zoetermeer)

REACTIE: Vandaag heb ik mijn moeder meegenomen zodat zij kan ervaren hoe het is om psychotische klachten te hebben. Ik ben zelf cliënt bij de GGZE, gelukkig ben ik al ver in herstel. Ik hoop dat mijn moeder me nu af en toe beter kan begrijpen als mijn psychotische klachten weer toenemen. Bedankt voor deze ervaring die mijn moeder nu heeft kunnen ervaren! Een mooie uitvinding! (Anoniem)

REACTIE: Ik vond het bij elkaar enorm indrukwekkend. Ik had echt geen enkel idee hoe dit eruit zou gaan zien. Moet toegeven dat ik voorheen gauw een mening over deze mensen klaar had, maar moet deze toch bijstellen. (Anoniem, Justitie Amsterdam).

We verheugen ons op je komst!

VEELGESTELDE VRAGEN

Is de ervaring gevaarlijk?

Meer dan 16.000 mensen hebben het inmiddels ervaren in 20 landen. De ervaring is een kunstwerk dat ontworpen is om je zintuigen te bewerken. Het is hiermee niet onschuldig, het kan emotioneel zijn. Het is niet ontworpen om angstig te zijn, maar goed inzicht te geven in, als het vort zou duren, het dan heel makkelijk beangstigend kan worden. Omdat het kunstwerken betreft, willen we niemand verbieden om de ervaringen te ondergaan. De ervaringen ondergaan is op eigen risico. Beide ervaringen bevatten snel wisselende beelden- mensen met epilepsie en migraines die lichtgevoelig zijn raden we af om de ervaring te ondergaan. Doordat het een VR bril betreft, kunnen sommige mensen wat misselijk ervan worden. Ten alle tijde behouden we het recht om iemand de ervaring te ontzeggen als wij voelen dat er een ongewenste situatie is. We hanteren wel een leeftijdsgrens.

Heb je een id nodig of is er een leeftijdsgrens?

Wij hanteren een leeftijdsgrens van 18 jaar voor het ervaren van The Wearable. De lezing en The Labyrinth zijn toegankelijk vanaf 16 jaar.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er is gratis parkeren onder het gebouw.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

www.labyrinthpsychotica.org

Wat is het restitutiebeleid?

Er is restitutie mogelijk tot 7 dagen voor de workshop. Daarna kun je aanschuiven op een andere dag, of je ticket schenken aan een ander. Bij een 'no-show' wordt je ticket, daar waar mogelijk, geschonken aan een student.

Is mijn registratie of ticket overdraagbaar?

Ja, deze is overdraagbaar

Is het goed als de naam op mijn ticket of registratie niet overeenkomt met die van de bezoeker?

Ja zeker!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Wenckebackweg 144-148

Wenckebackweg 144-148

1096 AR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen