Psysalon: Eenzaamheid

Venster Acties

Ticketverkoop eindigt binnenkort

Psysalon: Eenzaamheid

Ontmoeten, luisteren, praten en delen.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Veldhoven 2 Meiveld 5501 KA Veldhoven Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Ontmoeten, luisteren, praten en delen. Met het doel mensen te ondersteunen en te inspireren organiseren Cordaad Welzijn en GGzE een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is eenzaamheid of isolement.

Iedereen voelt zich weleens alleen of eenzaam. Dit hoort bij het leven. Maar wat is eenzaamheid? Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Ook jongeren worden hiermee geconfronteerd.

Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn, het kan wel met elkaar samenvallen. Wanneer iemand geen of nauwelijks sociale contacten heeft, spreken we van sociaal isolement.

Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid. Alsof het een schande is dat het jou overkomt. Terwijl het iedereen kan overkomen. Daar hoef je je niet voor te schamen. Maar eenzaamheid kan problematisch worden. Dan is het belangrijk er iets aan te doen.

Heb je te maken met eenzaamheid? Wat zijn jouw ervaringen? Waar loop je tegenaan? Wil je meer weten? Bezoek de Psysalon in de Bibliotheek Veldhoven.

Psysalon

Met het doel mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseren Cordaad Welzijn en GGzE op initiatief van Gemeente Veldhoven een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon.

Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema maar in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bij Psysalon mag iedereen aansluiten en iedereen heeft recht van spreken. Wil van der Laak, van Bureau Sociaal Raadslieden, is gespreksleider tijdens deze avond.

Praktische informatie

Entree is gratis, je dient je wel van tevoren aan te melden.

Ticketverkoop eindigt binnenkort