€ 16,21

Puur Concerten 2020: Michael Prins (20.15u)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ehrenstein

6 Oud-Erensteinerweg

6468 PA Kerkrade

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Puur Concerten 2020: Michael Prins

Over dit evenement

Michael Prins

Noem de naam Michael Prins en je denkt: "Close to You". Dit fantastische nummer haalde de status "goud" vormde zijn grote doorbraak in 2013. Maar daarna volgden vele prachtige songs en samenwerkingen met o.a. Carice van Houten ("Fear not") in 2015..

Classic songwriting is wat singer-songwriter Michael Prins drijft. De oude meesters van het genre deden niet zo moeilijk. John Lennon en Joni Mitchell - en weer later mannen als Rufus Wainwright en Jeff Buckley - draaiden er niet omheen. Als ze verliefd waren, dan zongen ze dat. Zonder enige omhaal. ‘Ze waren zó duidelijk en hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken,’ constateert Prins. En dat is precies wat hijzelf ook losmaakt met zijn tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours, opvolger van debuutalbum Rivertown Fairytales uit 2013.

Het album, de openingszin van de eerste single Fear Not, het schrijnend mooie duet met Carice van Houten, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘Although I’m fragile in your hands, I want to take that chance,’ zingt Prins. De bijbehorende video met een wat schalks het beeld in starende Carice en een wat wegkijkende Michael, maakt de kwetsbaarheid van zijn liefde tastbaar. Dit geloof je. Deze liefde leeft. Check ook de live uitvoering bij DWDD.

Prins, die Lennons Love en Woman als de perfecte voorbeelden van liefdesliedjes ziet, houdt van die ‘verminderde omslachtigheid’. Hij stipt een paar albumtracks aan en zegt: ‘I Wish I Was In Love, met die regel daar is toch alles mee gezegd? Ik heb echt weken rondgelopen met de gedachte, of ik dat zo wel durfde te zeggen. Maar ik hou nu eenmaal van die oprechtheid. I Could Love You, ook een liefdesliedje, heel duidelijke woorden op een simpele melodie.

Je moet niet te bescheiden willen zijn. Dat heeft hij altijd zo weten te waarderen in John Lennon.

Prins zijn kunstvorm is eerlijk. Waar nodig is het wat dikker aangezet, met strijkers of blazers. Je moet het wel kunnen horen. Als dat succes heeft, dan is dat natuurlijk heel fijn, maar dat is niet zijn uitgangspunt als hij begint met liedjes schrijven.

Prins onderschat ook niet de invloed van producer/arrangeur Reyn Ouwehand. ‘Met hem had ik een èchte samenwerking,’ blikt hij terug naar het opnameproces. ‘Hij voelt bij ieder liedje wat je ermee bedoelt. Hij komt met ideeën en kan die ook direct uitvoeren.’ Zelf speelde hij alle gitaar- en pianopartijen, terwijl Ouwehand mellotron, bas en drums voor zijn rekening nam en alle arrangementen schreef. A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours is een monument van beluisterenswaardigheid. Vier het als de terugkeer van de classic songwriting. Die liedjes van toen werden niet zomaar zulke grote hits. Inmiddels is hij alweer hard aan het werk voor zijn 4e album.

Over Puur Concerten 2020

Ook wij zijn fan van de vele mooie muziekfestivals die we allemaal kennen en waarmee we ons verbonden voelen. Ook wij gingen graag naar grote concerten van grote namen. Dit jaar is alles anders. Maar gelukkig worden nieuwe initiatieven ook uit nood geboren. In deze bijzondere tijden wil iedereen mooie muziek beleven.

Gewoon mooie, fijne luisterliedjes. Dat is wat deze eerste editie van de Puur Concerten moet zijn. Een fijne programmering met fantastische singer-songwriters - alleen of met z'n 2en - in een intieme sfeer. Op de binnenplaats van het eeuwenoude kasteel Ehrenstein klinken accoustische gitaren, piano en prachtige stemmen. Dat is puurheid. Kom je mee genieten? Uiteraard veilig en Corona-proof. Beloofd.

Met trots ondersteund door Grolsch.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ehrenstein

6 Oud-Erensteinerweg

6468 PA Kerkrade

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen