€ 1.177,91

Python cursus voor data science

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Utrecht

Daltonlaan 100

3584 BJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Data science is voor iedereen, wij helpen jouw organisatie op weg naar een data-gedreven toekomst.

Over dit evenement

Voor wie?

Deze training is iets voor jou als:

  • Je in een omgeving werkt waarbij je te maken hebt met data en gegevens en je hier meer waarde en betere inzichten uit zou willen halen.
  • Je bent nieuwsgierig en wilt dingen beter en makkelijker doen of ze zelfs helemaal automatiseren maar hebt nog geen ervaring met programmeren en ook geen achtergrond in IT.
  • Je hebt over data science gehoord en wilt deze wereld beter leren begrijpen om hier beter bij aan te kunnen sluiten, en misschien zelf iets mee te gaan doen.

Met deze training helpen we jou aan een kick-start om met Python te leren programmeren om zo vorm te geven aan je eigen innovativiteit.

Benodigde voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar het is handig als je basiskennis van wiskunde hebt en ervaring hebt met bijvoorbeeld Excel files, tekstbestanden of databases.

Inhoud

Onderdeel 1: Data science en Python-introductie

Je maakt kennis met Python: wat is de historie en wat zijn de belangrijkste eigenschappen. Je leert waarom Python zo geschikt is voor data science door stil te staan bij packages, verzamelingen vooraf gedefinieerde code waarmee je snel vorm kan geven aan je eigen ideeën. We bekijken de verschillende manieren om met Python code te werken en je voert je eerste eigen script uit met Jupyter Notebook.

Onderdeel 2: Variabelen en datatypes

Om informatie en data te kunnen gebruiken maken we gebruik van variabelen, de toewijzing van een naam aan een data element. Verschillende soorten data zoals getallen en stukken tekst worden als verschillende datatypes opgeslagen. Je leert verschillende datatypes kennen en komt er achter dat verschillende datatypes tot verschillend gedrag leiden.

Onderdeel 3: Lists

Binnen data science maak je vaak gebruik van grote hoeveelheden aan datapunten. De eerste manier waarmee je kennismaakt om hier in Python mee om te kunnen gaan is met lists, een verzameling van meerdere datapunten. Je leert hoe je lists bewerkt en waarvoor je deze het best kunt gebruiken.

Onderdeel 4: Dictionaries

Dit is een datatype waarmee je gegevens in sleutel-waarden combinaties op kunt slaan. Je leert waarom een dictionary handig is en hoe je het toepast.

Onderdeel 5: Logica, methoden en functies

Je leert welke vormen logica bestaan bestaan en hoe je deze toepast. Daarnaast leer je zelf functies schrijven om makkelijker met herhaaldelijke activiteiten om te gaan. Je leert hierbij hoe je methoden en functies gebruikt en hoe je jouw eigen functies kunt maken.

Onderdeel 6: Numpy

Het Python package numpy brengt je in staat om efficiënt met grote numerieke datasets te kunnen werken, dit doe je door je data op te slaan als een numpy array. Hierbij leer je hoe je een numpy array maakt en hoe je hier vervolgens berekeningen op uit kunt voeren.

Onderdeel 7: Pandas

Een van de meest gebruikte packages in Python voor data science is pandas. Met pandas kun je datasets importeren vanuit verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld een database of een Excel bestand. Met verschillende methoden kun je je datasets vervolgens efficiënt verkennen en kun je transformaties toepassen door bijvoorbeeld datasets te combineren, nieuwe berekende kolommen toe te voegen, te groeperen en filters toe te passen. Je leert hoe je dit met pandas kan doen om zo je data om te zetten in interessante inzichten.

Onderdeel 8: Matplotlib

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wanneer je data inzichten uit kunt beelden ben je in staat om de achterliggende boodschap efficiënt over te brengen. Het Python package matplotlib bevat een grote verzameling van verschillende visualisaties en grafiektypen die je hiervoor kunt gebruiken. Je leert hoe je matplotlib toepast en hoe je hiermee complexe en gepersonaliseerde visualisaties en sprekende grafieken van je datasets kunt maken.

Onderdeel 9: Eindopdracht

In een interessante eindopdracht pas je je nieuwe vaardigheden toe op een vraagstuk over een dataset uit de praktijk. Je combineert gegevens vanuit meerdere databronnen, past logica toe en verwerkt dit tot bruikbare informatie vanuit tabellen en grafieken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Utrecht

Daltonlaan 100

3584 BJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen