€ 10

Rage against the dying of the light | Fashionclash

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kumulus west

89 Herbenusstraat

6211 RB Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Laat je middels een fashion show meets dans performance meenemen op een emotionele reis rondom de vergankelijkheid van tijd.

Over dit evenement

Modeontwerper Irene Heldens en choreograaf Dario Tortorelli verleggen de traditionele grenzen van één enkele kunstvorm en vermengen mode met dans, poëzie en muziek binnen de cross-over performance Rage against the dying of the light. Middels een fashion show meets dans performance word je meegenomen op een emotionele reis rondom de vergankelijkheid van tijd.

"We hebben allemaal onze eigen innerlijke gevoelswereld, filosofieën, normen en waarden en laten ons lijden door dromen, angsten en liefde. Waar we echter allemaal mee te maken hebben, en waar we niet onderuit kunnen, is het wegtikken van de tijd. Dat het ooit ophoudt en dat we niet weten wanneer. De manier hoe je daar tegenaan kijkt bepaalt vaak hoe je je leven invulling geeft. Waan je in een ongepolijste, rauwe en pure wereld van verschillende emoties en ervaar strijd, weerstand, uitputting, acceptatie, levensvreugde, verlichting etc."

Poëtisch gezien is de voorstelling geïnspireerd op het gedicht ‘Do not go gentle into that good night’ van Dylan Thomas. De gesproken versie hiervan is compositorisch ontleed, waarbij er een ritme is voortgekomen die verwerkt is in de muziek.

Laat je meenemen op een reis van het onontkomelijke…

WAAR EN WANNEER

Rage against the dying of the light zal tijdens FASHIONCLASH Festival 2019 op 2 november 2019 te zien zijn in Kumulus West te Maastricht. Aanvang: 15:00 uur.

CREDITS

Rage against the dying of the light wordt geproduceerd door House of Confetti. De artistieke leiding ligt in handen van modeontwerper Irene Heldens, die een nauwe samenwerking is aangegaan met choreograaf Dario Tortorelli | DIVEinD. Verder bestaat het team uit:

  • Nicole van den Berg | performer
  • Remco Gerritsen | componist
  • Pim Mans | lichttechniek
  • Sjanneke Hendrix | project- & productieleider

Daarnaast een special shout out naar Crissy Fila voor de fotografie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kumulus west

89 Herbenusstraat

6211 RB Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen