RAN INC FESTIVAL x ÉBANA GARIN CORONEL

Venster Acties

RAN INC FESTIVAL x ÉBANA GARIN CORONEL

RIGHT ABOUT NOW INC FESTIVAL x ÉBANA GARIN CORONEL

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond 45 Nes 1012 KD Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

RIGHTABOUTNOW INC. presenteert alweer de 8e editie van het RIGHTABOUTNOW Festival, met een spectaculaire opening op do 15 december in Bar Bario, en op vr 16 en za 17 december een waanzinnige line-up in de Brakke Grond in Amsterdam.

Het RIGHTABOUTNOW Festival is een platform voor opmerkelijke nieuwe makers en artiesten uit verschillende disciplines die de meerstemmigheid van de stad spiegelen. Nu, in deze tijden van enorme crisis en transitie, lijkt daar meer dan ooit behoefte aan.

------------

Ébana is een Chileense actrice, theaterregisseur en filmmaker. Haar multidisciplinaire voorstelling Minga of a House of Ruins is gemaakt van de overblijfselen van een huis op het eiland Chiloé, aan het begin van Chileens Patagonië. De Minga is een Chiloe's traditie waarbij huizen gemeenschappelijk over een gebied worden gesleept, soms zelfs over de zee.

De voorstelling bevraagt de betekenis van huis en thuis voor de mens. Een vrouw reist in een vliegtuig dat haar voor altijd wegvoert van haar oorspronkelijke thuis. Een man in het zuiden van Chili vernielt zijn huis met een tractor. Mensen uit dorpen laten hun huizen liever sterven dan ze te renoveren voor een gentrificatieve wereld. Een verliefd stel laat een boom op een huis vallen als laatste hoop elkaar te begrijpen.

Hoeveel huizen moeten we vernietigen om eindelijk te begrijpen wie we zijn? Kunnen we met deze ruïnes nog een toekomst opbouwen?

Ébana staat 16 december met haar voorstelling in De Brakke Grond! Koop vandaag nog je kaartje en verzeker jezelf van een plekje!

Afbeelding van RAN INC FESTIVAL x ÉBANA GARIN CORONEL