Verkoop beëindigd

Refresh! Trainingsdag voor Jeugdwerkers

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Lichtboog

Kruisboog

22

3994AE Houten

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

WELKOM! Op 8 september nodigen we je uit om samen het jeugdwerkseizoen (12+) met Refresh! te openen. Deze gratis trainingsdag is voor iedereen die met tieners/jongeren werkt of dit in de toekomst wil gaan doen. Kom (met je team?!) voor verfrissende, inspirerende workshops en laat je verassen en verwennen. De workshops worden onder andere gegeven door Gersom Westerkamp, Roeland Smith, Sabine van der Heijden en Martine Versteeg.

PROGRAMMA
Voetjes van de vloer! We beginnen de dag met een tienerband, een icebreaker die je uiteraard ook met je tieners kan doen en een enthousiaste Gersom Westerkamp. Gedurende de dag zijn er drie workshoprondes. De eerste twee rondes kies je zelf je onderwerp uit. De derde ronde is er eentje waar je aan de hand van een aantal stappen samen met je team de opgedane kennis verwerkt en plannen beraamt hoe je dit kan toepassen het komende seizoen. Stukje extra teambuilding aan het begin van het seizoen. Kom je alleen dan ga jij deze derde ronde precies hetzelfde doen maar dan onder leiding van een van de sprekers.

LUNCH
Om de dag compleet te maken is er de mogelijkheid om een lunch (€ 6,50) te bestellen. Zo hoef je die dag nergens meer aan te denken en heb je alle ruimte om te genieten en geinspireerd worden! Dit kan je helaas niet meer via de Eventbrite aanmelding aangeven, maar wel in een aparte mail naar ons: refresh.delichtboog@gmail.com.WORKSHOPS

We hebben een paar gave en mooie workshops. De eerste vijf zijn bevestigd. Binnenkort zullen alle workshops bekend zijn en dan sturen we je een mail (als je je al aangemeld hebt) zodat je een keus kan maken. Dan weet je zeker dat je bij de workshop van jouw voorkeur zit.


RONDE 1

Ontwikkelingsfases bij tieners - Sabine van der Heijden
(jeugdwerkspecialist, docent, jongerenwerker, spreker)
Let op! Deze workshop bestaat uit twee delen. Dit is deel 1.
Je houdt een praatje, maar het lijkt over het hoofd van de tieners heen te gaan. Je wilt een goed gesprek met de tieners in je groepje, maar op de één of andere manier lukt het niet. In twee workshops ontdek je hoe dit kan komen en hoe je beter kunt aansluiten bij waar de jongeren zitten.
In de 1e ronde kijken we naar de ontwikkeling die de tieners doormaken in hun denkvermogen, sociaal-emotioneel en in hun identiteit en wat dit betekent voor hun geloofsontwikkeling. Dit helpt je beter bij hen aan te sluiten.
In de 2e ronde leer je hoe je met hen in gesprek kunt gaan door de juiste vragen te stellen en werkvormen in te zetten.
In beide rondes gebruiken we creatieve werkvormen die je zelf ook in kunt zetten in je groep.

Sharing the Gospel met jongeren - Gersom Westerkamp
(spreker, Shelter City christian hostel, jongerenwerker MaD bus, gastdocent World Vision)
Wat is jouw verhaal en hoe kan je dat gebruiken om jongeren enthousiast te maken voor Jezus.
Iets meer over Gersom: Al van jongs af aan ben ik altijd al op zoek naar avontuur. Of dit nu komt door mijn in Rwanda genoten opvoeding of de meerdere lange reizen die ik gemaakt heb. Ik ben niet snel bang om buiten de gebaande paden te treden.Mijn verlangen om God te dienen in alles wat hij doet heeft me onder andere gebracht bij Shelter City Christelijk Hostel in Amsterdam. Daarnaast werk ik als ambulant begeleider bij mensen met niet aangeboren hersenletsel en ben ik gastlesdocent en spreker bij World Vision.Mijn passie voor jongeren zet ik ook in bij de MaD bus. Een bus waar ‘hang’ jongeren in Houten hun verhaal kwijt kunnen. Tijdens deze verschillende bezigheden ervaar ik elke keer weer dat God dienen het grootste avontuur is wat je kunt ervaren.


Hoe betrek je tieners in de voorbereiding en organisatie - Roeland Smith
(inspirator, middelbare school docent, muzikant, schrijver van Indemaak jongerenmusicals)RONDE 2

Hoe breng je een gesprek op gang met tieners die in verschillende ontwikkelingsfases zitten - Sabine
(jeugdwerkspecialist, docent, jongerenwerker, spreker)
Let op! Deze workshop bestaat uit twee delen. Voor meer info zie de tekst bij ronde 1.

Orde Houden / Hoe creeer je een goede sfeer in de groep - Martine Versteeg
(jeugdwerkadviseur, jongerenwerker , spreker)
Hoe creeer je een goede sfeer in de groep waardoor orde houden een positieve ervaring is. Je zult een stukje kennis krijgen over groepsdynamica, verschillende leiderschapsstijlen en je zal praktische en creatieve tips krijgen. Martine zal spreken uit ervaring. Zij is 10 jaar docent geweest op een middelbare school en is al jaren jongerenwerker.


OVERIGE workshops die nog niet bevestigd zijn
- Depressie / snijden / zelfdoding - signalen herkennen / handvatten ontvangen
- Hoe sluit ik aan bij denkwereld van jongeren
- Jongeren die extra zorg nodig hebben
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Lichtboog

Kruisboog

22

3994AE Houten

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen