€ 0 – € 9,54

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bethel

De Bolder 75

9206 AP Drachten

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben jij actief in jouw gemeente?
Kom dan op zaterdag 17 maart 2018 naar de Regiodag Noord
Voor toerusting, bemoediging en uitwisseling

Ontmoet andere christenen uit het netwerk van Regio Noord die in hun eigen kerk hetzelfde werk doen als jij. ABC en Unie gemeenten organiseren voor iedereen die actief is in zijn of haar kerk de Regiodag Noord. Hier ontmoet je andere enthousiaste werkers uit o.a. kerken in het noorden van Nederland, volg je fantastische interactieve workshops van experts waardoor jij kunt excelleren in jouw missie! Jij gaat aan het einde van de dag vol inspiratie, frisse ideeën, een nieuw netwerk en toegerust in jouw taakgebied weer naar huis.

Hoe klinkt dat? De dag start met een ruime keus van sessies voor zes verschillende taakgebieden, en een veelvoud aan workshops en we eindigen de dag gezamenlijk met een praiseconcert. Dus… mis het niet en meld je aan!

Programma

Je bent welkom om 09:30 voor een kopje koffie en we willen strak om 10:00 beginnen. De sessies stoppen om 15:45 waarna het slotconcert begint. Rond 17:00 ben jij weer op weg naar huis.

Bekijk hier een filmpje:

Workshops

1. Taakveld: Kinderwerk

DOE MAAR
Hoe verbind je je met anderen? Met Hanna Swart.
Daarnaast kun je twee van de maar liefst elf workshops volgen. Verder is er veel tijd voor ontmoeting en verbinding met kinderwerkers. Voor meer informatie en opgave klik hier.

De workshops zijn:

1. Pastoraat aan kinderen
2. Tale Kanaäns of Polder-Nederlands?
3. Doe maar doelgericht!
4. Hoe ga je om met kinderen van groep 1 en 2 'deze echte belevers!!'?
5. Hoe ga je om met kinderen van groep 3, 4 en 5 'deze echte ontdekkers!!'?
6. Andere manieren van trainen en toerusten
7. Gavengericht kinderwerk
8. Theologiseren met kinderen
9. Verhalen vertellen
10. Drama en expressie
11. Onderwijsmethode Doe maar
12. Zingen met kinderen
13. Kinderen Gods stem leren verstaan

LET OP: Kinderwerkers geven zich voor de dag (en evt. lunch) rechtstreeks op op de website van Doe Maar (en dus niet via het formulier dat bij déze pagina hoort)!!

2. Taakveld: Jongerenwerk

ROYAL MISSION
Onder leiding van een aantal ervaren jeugdwerkers zullen we je meenemen in de wereld van jeugdwerk in de kerk. We gaan ons focussen op de leeftijdsgroep 12-25 jaar. Er zullen een aantal krachtige trainingsblokken zijn. Daarnaast kun je twee van de zeven workshops kiezen, afgestemd op jouw leeftijdsdoelgroep of interesse. Voor meer informatie klik hier (tijden en aanmelden zijn anders dan op RM-website).

De workshops zijn:

1. Wat maakt jou tot een inspirerende jeugdleider
2. Creatieve werkvormen
3. Vermenigvuldigend leiderschap
4. Gods stem verstaan
5. Jeugdwerk is geen programma maar relatie
6. Generaties verbinden
7. Hoe leid je een inspirerend groepsgesprek

3. Taakveld: Muziek

WORSHIP CENTRAL
Worship Central verzorgt een training speciaal voor muzikanten, zangers en aanbiddingsleiders. Een dag van ontmoeting en investeren om te groeien in de bediening die God ons geeft binnen zijn gemeente. Je kunt twee van de vier workshops volgen. Geef je twee keuzen aan bij je aanmelding.
Met o.a. Jafeth Bekx* (In Salvation), Heine Bosma (Worship Central & Bethel Drachten) en Ruth Wortel (Aanbiddingsleider en werkzaam bij Royal Mission). Voor meer informatie klik hier.

De workshops zijn:

1. Prioriteit 1: Inpluggen met Jezus | Door Ruth Wortel

Vaak zijn we druk bezig met het voorbereiden van de dienst. We repeteren de nummers en doen misschien nog een rondje hoe het is met iedereen. Maar soms vergeten we het allerbelangrijkste en dat is tijd nemen om zelf én als team bij Jezus te zijn. In deze workshop willen we laten zien hoe fundamenteel dit, hoe je dit zelf kan doen en hoe je dit een plek kan geven in je voorbereiding als team

2. Aanbidding leiden | Door: Heine Bosma
Je hebt drie manieren van aanbidding leiden: slecht, goed en door de Geest geleid. Wat is het verschil en hoe ziet dat laatste er uit. Door middel van praktische tips en voorbeelden krijg je handvaten mee hoe hierin te groeien en gelijk zondag een stap te zetten.

3. Arrangeren | Door: To be announced
We worden enthousiast als de nieuwste opwekking CD uitkomt of de CD van Chris Tomlin, Matt Redman of Kari Jobe. We willen de mooiste liederen graag zelf ook zingen met de gemeente maar dan kom je er achter dat je toch een wat andere bandsamenstelling hebt dan de mensen van de CD. Hoe maak je de vertaalslag? Wat is de kracht van elk instrument? En hoe zorg je er voor dat je de nummers toch op een goede manier kan spelen? Je hoort het in deze sessie

4. De perfecte repetitie | Door: To be announced
Tijdens een repetitie komen er heel veel dingen aan de orde. De liederen op zichzelf, de overgangen tussen de nummers, het opnieuw arrangeren van nummers, het delen van elkaars leven, tijd voor gebed, koffie in de pauze en oja, we moeten ook nog opbouwen en opruimen en het liefst 22:00 uur weer thuis zijn… Hoe zorg je er voor dat alles aan bod komt, iedereen met een goed gevoel naar huis gaat? Deze sessie gaat over hoe op een perfecte manier te balanceren tussen de verschillende aspecten van een repetitie.

* Jafeth Bekx (1987) is getrouwd met Sifra, woont in Gouda en werkt in het dagelijks leven fulltime voor InSalvation. InSalvation is naast een band ook een stichting met drie pijlers: aanbidding, gerechtigheid en toerusting. Dit is dan ook de passie van Jafeth om mensen te inspireren en motiveren een leven van aanbidding en gerechtigheid te leiden.

4. Taakveld: Gemeentezorg

‘Als kanker je gemeente raakt’. Door Rita Renema, directeur van de stichting ‘Als kanker je raakt’.
Wat zeg je, wat kun je, wat doe je als pastoraal begeleider? Hoe sta je naast de ander?
‘Omgaan met rouw en verlies’. Door Lies Nijman, contextueel hulpverlener en rouwdeskundige.

De workshops zijn:
• ‘Hoe houd jij het vol in het er zijn voor de ander’ – door Karin Smit, coach.
• Praktische verwerkingsmethodiek a.h.v. symbolische tafelschikking – door Anneke van Etten, palliatief verpleegkundige, medeoprichter hospice;
• Op inhoud pastorale zorg – door Rita Renema.
Voor meer informatie klik hier

Wie zich voor het taakveld 'Gemeentezorg' aanmeldt, volgt het complete programma (alle lezingen en workshops).

5. Taakveld: Leiders

1. Gaat het goed met de gemeente, je taakveld of team? Waar kijk je als leider naar bij de vraag of het goed gaat? Best lastig in een gemeente waar het meer gaat om kwaliteit en Harts gesteldheid dan om kwantiteit en activiteiten. – door Gerard van der Schee.

2. Gedoe in de kerk – kansen voor groei? In teams en gemeenten komen vroeg of laat irritaties voor; wat is je basisreactie en hoe kijk je er geestelijk naar? En wat zijn de hoofdingrediënten voor hoofd, hart en handen om escalatie te voorkomen, conflicten op te ruimen en relaties te herstellen. – door Bert Moolhuizen.

3. Ethische dilemma’s – hoe kom je daar uit? Aan de hand van zeven vragen kun je een dilemma in kaart brengen en tot een besluit te komen. Vanzelfsprekend bespreken we ook hoe je dat besluit dan eensgezind communiceert naar de betrokkenen en de hele gemeente. – door Gerard van der Schee. Voor meer informatie klik hier.

Ook spreekt pastor Mo tijdens dit programma. Mo is een gepassioneerde CAMA-zendeling en Turk. Samen met zijn vrouw is hij uitgezonden naar een gebied in Turkije waar weinig gelovigen en gemeenten zijn. In de afgelopen twee jaar heeft hij hier een nieuwe gemeente gesticht. Zijn passie is het trainen van leiders, maar bovenal het discipelen van jong-gelovigen. Zijn missie voor de komende tijd is het stichten van gemeenten in Turkije. ABC Gemeenten en Unie van Baptistengemeenten ondersteunen dit jaar gezamenlijk een gemeentestichtingsproject in Turkije.

6. Taakveld: Missie / Fresh Expressions


Pionieren: hoe kun je zaadjes van het koninkrijk planten op jouw plek? Hart voor je wijk, de plaats waar je leeft en woont? En zoek je naar nieuwe manieren en vormen om het evangelie handen en voeten te geven? Dan is deze workshop iets voor jou!

Tijdens het ochtendprogramma gaan we concreet bezig met het ontdekken wat je door God is gegeven, in je woonplaats en in de gemeente. Wat doet God? Waar is Hij aan het werk? En hoe kun jij daar bij aansluiten? ’s Middags gaan we concreet bezig met wat God in jou heeft gelegd, wie jij mag zijn voor God en hoe Hij jou kan gebruiken. We zoomen in op een missionair leven en het opbouwen van relaties. – Door Oeds Blok en Michiel de Nooijer.

Ook spreekt pastor Mo tijdens het programma. Mo is een gepassioneerde CAMA-zendeling en Turk. Samen met zijn vrouw is hij uitgezonden naar een gebied in Turkije waar weinig gelovigen en gemeenten zijn. In de afgelopen twee jaar heeft hij hier een nieuwe gemeente gesticht. Zijn passie is het trainen van leiders, maar bovenal het discipelen van jong-gelovigen. Zijn missie voor de komende tijd is het stichten van gemeenten in Turkije. ABC Gemeenten en Unie van Baptistengemeenten ondersteunen dit jaar gezamenlijk een gemeentestichtingsproject in Turkije.

Voor meer informatie klik hier.

Kosten
Deze dag wordt je gratis aangeboden. Gratis? Ja! Omdat wij het enorm belangrijk vinden dat jouw kerk of gemeente toegerust wordt in de missie van Jezus.

‘… opdat nu door de gemeente aan de overheden en de machten in de hemelse gewesten de veelvuldige wijsheid van God bekendgemaakt zou worden’, Efeziërs 3:10

Op het einde van de dag zullen we een gezamenlijke collecte houden.

Lunch
Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het mogelijk om zelf de lunch mee te nemen met daarbij het verzoek om de locatie schoon te houden. Wil je geen omkijken hebben naar je lunch dan kun je deze bestellen op het aanmeldformulier.

Enthousiast geworden? Meld je nu meteen aan! (Let op: kinderwerkers geven zich op via de website van Doe Maar en niet via deze site.)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bethel

De Bolder 75

9206 AP Drachten

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen