€ 7,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Emmaüskerk

Jan van der Wegestraat 2

5622 JS Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een dag van inspiratie, toerusting en ontmoeting

Ben jij actief in jouw gemeente?
Kom dan op zaterdag 23 februari 2019 naar de Regiodag Zuid voor ontmoeting met andere christenen die in hun eigen kerk hetzelfde werk doen als jij. Laat je inspireren en inspireer anderen. En wie weet ontdek je op welke gebieden je samen kunt werken en van elkaar kunt leren.

In Prediker 4:7-12 staat de waarde van samen optrekken centraal. Datzelfde geldt voor de Regiodagen. Het motto voor 2019 is dan ook: Samen krachtig in God!

Voor wie?

  • Voor ieder die bijdraagt en meewerkt in zijn/haar plaatselijke gemeente.
  • Omdat je je taak goed wilt doen, tot eer van God en tot zegen van mensen.
  • Vanuit het verlangen dat je liefde voor Jezus en de vrucht van je inzet mogen groeien.

Programma
9.45 uur Inloop koffie/thee

10.15 uur Welkom en opening

11.00 uur Ontmoeting en gesprek in de volgende bedieningsgroepen

Missie dichtbij

Christiaan Bakker (Oss) en Jan Cuppen (Eindhoven) leiden dit seminar. Jezus zei: de oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Nederland, en dan zeker het zuiden van ons land, is zendingsgebied. Maar de maatschappij is veranderd en oude manieren werken niet. We hebben nieuwe missionaire initiatieven nodig om de zendingsopdracht te vervullen. Wat gebeurt er op andere plaatsen in Nederland waar de secularisatie ook toeslaat? En wat zijn de verschillende ervaringen bij ons en van jullie? Dit is het uitgangspunt van dit seminar. Van harte welkom!

Kinderwerk

Claudia van de Laak (Den Bosch) leidt dit seminar. Zij geeft leiding aan het kinderwerk in de Parousia Den Bosch en gaat graag met andere kinderwerkers in gesprek om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Jeugdwerk

Renate Neuteboom (Wijchen) leidt dit seminar. Het jongerenwerk in de gemeente is een grote uitdaging. De jeugdtrends geven aan dat de jongeren verzuipen in informatie maar juist hongeren naar kennis. Hoe kunnen wij in het jongerenwerk voorzien in deze behoefte? En hoe bereiken we de jongeren en hoe kunnen we ze betrekken in de gemeente? Laten we met elkaar nadenken over deze vraagstukken op de Regiodag.

Pastoraat en kringen

Wim Janssen (Wijchen) en Jan de Vries (Brunssum) leiden dit seminar. Omzien naar elkaar vormt de basis van het pastoraat. Vandaar het belang van kringen. Mensen willen gezien en gehoord worden hetgeen niet meer zo van zelfsprekend is in onze samenleving. Maar in de gemeente hoort dat niet zo te zijn. In Galaten 6:10 worden wij opgeroepen goed te doen voor allen maar in het bijzonder voor onze geloofsgenoten. De kring kan daartoe een veilige plaats zijn om te delen en te ontvangen wat je nodig hebt. Ook hier geldt “voorkomen is beter dan genezen.”

Penningmeesters en secretarissen

Anne Mulder (lid Unieraad) en Conny van Kooij (financiële administratie Unie) praten u tijdens het seminar bij over vrijwillige bijdragen, giftenaftrek, kascontrole, veiligheid kerkgebouwen en ANBI. Wij gaan aan de slag met de fabricage van een handboek voor penningmeesters & secretarissen. Daarnaast is er gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen naar aanleiding van vragen en casussen die de deelnemers inbrengen.

Diensten

Marc Volgers (Den Bosch) en Rocco Rausch (Tilburg) leiden dit seminar. Zij zullen onder andere stilstaan bij hoe je op andere manieren een dienst kunt invullen, zoals een dienst waarbij iedereen die aanwezig is actief participeert en inbreng kan hebben. Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Voorgangers/oudsten

Michiel Hollander (Weert) en Jeroen Timmermans (Roermond) leiden dit seminar. Zij zullen delen vanuit hun ervaring met leiderschap. Daarnaast is er ruimte om vragen/casussen met elkaar te bespreken.

12.30 uur Lunch

13.30 uur Vervolg in bedieningsgroepen: Op welke manier kun je met elkaar samenwerken?

14.15 uur Gezamenlijke afsluiting

14.30-15.30 uur ‘Borrel’

De leiders van de bedieningsgroepen inventariseren voor zover mogelijk vooraf bij de deelnemers welke vragen en casussen zij graag aan de orde zouden zien komen. Op basis van die input wordt de inhoud mede vastgesteld.

Waarom komen?
Een aantal reacties van vorige jaren op de vraag: Wat heb je vooral meegenomen van deze dag?

"Nieuwe ideeën en inspiratie, maar daarnaast ook een gedeelde uitdaging en te overwinnen drempels."

"Wat ik vooral van deze dag mee naar huis heb genomen: een bemoedigd hart."

"Saamhorigheid en verbondenheid. Mooie familie!"

"De seminar was ontzettend enthousiasmerend. Leuk om te netwerken en ervaringen te delen."

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Emmaüskerk

Jan van der Wegestraat 2

5622 JS Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen