Reservering Tuindiners: K.eetmee bij de Overkant

Venster Acties

Reservering Tuindiners: K.eetmee bij de Overkant

Kom deze zomer genieten van de allerkortste keten: smakelijke gerechten van producten direct uit de tuin op je bord.

Door K.eetmee

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op vr. 16 jun. 2023 16:00 CEST

Locatie

Meermuidenseweg 19B 19B Meermuidenseweg 7391 TD Twello Netherlands

Over dit evenement

  • 3 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Een mooie zomeravond. Een lange tafel letterlijk in de tuin met uitzicht op de gewassen die op je bord liggen. Gezellige mensen. Mooie gesprekken. Smakelijke gerechten die voor een groot deel ter plekke worden klaargemaakt. Heel veel beter kan het niet, toch?

Althans, dat vinden tuinders Sander & Laurens van de biologische Tuinderij de Overkant en kok Cathy van Keetmee. Vanaf het begin van zelfoogsttuin ‘De Overkant’ delen zij hun passie om verse, lokaal geteelde groenten op het bord van de consument te krijgen.

De tuinders dragen zorg voor het voeden en verzorgen van de bodem zodat deze robuuste en gezonde groenten voortbrengt. De kok laat zien hoe je deze goed op je bord krijgt zodat je jezelf er goed mee kunt voeden. Kom je het deze zomer met ons ervaren? Er staan 3 tuindiners gepland: in juni, juli en augustus telkens op vrijdagmiddag.

Na het ontvangst geven de tuinders een rondleiding op de tuin. Zij laten zien welke gewassen er worden geteeld en wat de specifieke kenmerken zijn van deze tuin en de grond. Ook vertellen ze welke keuzes er worden gemaakt bij de teelt.

Ondertussen is kok Cathy druk bezig de laatste hand te leggen aan het eten. Samen met vrijwilligers van de tuin zorgen we ervoor dat de groentes van de tuin omgetoverd worden tot smakelijke gerechten. Een groot deel van de gerechten wordt ter plekke klaargemaakt in de leemoven en buitenkeuken.

Het koken en eten vindt dus plaats in de buitenlucht. Met uitzondering van noodweer, proberen we het zoveel mogelijk door te laten gaan. Passende kleding, goed gemutstheid en enige flexibiliteit zijn dus wel gewenst.

Kosten zijn €35,- pppk Kinderen zijn van harte welkom. Tot 12 jaar voor de helft van de prijs.

(Voor het betaalgemak zullen we vooraf een betaalverzoek doen.)

Alle data: vrijdag 16 juni, 14 juli en 18 augustus. Let goed op voor welke datum je je opgeeft. (alle drie mag natuurlijk ook!)

De tuindiners zijn onderdeel van een initiatief van de bd vereniging: Biodynamisch Dineren. Kijk hier voor alle data en initiatieven. www.bdvereniging.nl/biodynamisch-dineren

Over de tuinderij

Biologische Tuinderij De Overkant Twello

Tuinders Laurens van Zwol en Sander Bakkenist hebben een biologische tuinderij op het land van zorgboerderij Sterrenland. Langs de Meermuidenseweg in Twello vlak langs de IJssel (bij Deventer). Langs de rand van Twello zijn de landerijen al honderden jaren als boerenland in gebruik.De familie Margry is er in 1979 begonnen met de teelt van biologische groenten en sinds 2020 worden de groenten door Laurens en Sander geteeld. In 2021 is de tuinderij verzelfstandigd en voortgezet onder de naam Biologische Tuinderij de Overkant.

De teelt is biologisch. Dat betekent werken met wat moeder natuur geeft, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Met veel aandacht voor het voeden en beheren bodem en ruimte laten voor biodiversiteit. En omdat jij het lokaal consumeert blijft de keten lekker kort en dat scheelt een hoop reiskilometers en CO2 uitstoot.

De Overkant biedt ook de mogelijkheid om zelf je groenten te komen oogsten. Een beetje zoals een moestuin, maar dan zonder de noodzakelijke dagelijkse zorg. Je neemt een abonnement en kunt dan vanaf half mei tot in november wekelijks 5 verschillende groenten oogsten. Daarnaast kunnen verse kruiden en bloemen worden geplukt. Elk seizoen brengt zijn eigen soorten rijkdom, en ook in de groenten die je eet zul je de seizoenen ervaren.

De tuinderij wil nadrukkelijk meer zijn dan een lokale voedselproducent. Vele vrijwilligers en oogsters zijn betrokken bij de teelt en helpen graag een handje mee. In de zomer zijn er ook pizza avonden om samen van de oogst te genieten.

Meer informatie vind je op www.tuinderijoverkant.nl

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn kind meenemen?
Kan ik parkeren op het terrein?
Wat gaan we eten?

Over de organisator

Georganiseerd door
K.eetmee

Kijk op keetmee.nl voor Inspiratie – recepten – praktische tips – workshops en de incidentele eco-rant over makkelijke maaltijden, verrassend vegetarisch, lekker lokaal, biologische boeren, vitale voeding, minder meuk, (geen) voedsel verspillen, goede gezondheid, duurzaam doen en wel-zijn als winst.

GOEDE VOEDING op alle fronten: je lijf, lokale (bio)boer, de dieren, de aarde en je humeur!