Gratis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

A Lab

Overhoeksplein 2

1031 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

RESET: van inspiratie naar maatschappelijke impact

De maatschappij verandert. Maatschappelijke vraagstukken vragen om innovatieve oplossingen en creatieve denkers. Over/Nieuw weet hier alles van en organiseert daarom op donderdag 12 oktober van 15.00 tot 18.00 voor de tweede keer RESET.

Deze middag staat in het teken van sociale innovatie en het maken van maatschappelijke impact. Jij kan daarbij zijn! Word geïnspireerd door anderen die door op reset te drukken maatschappelijke impact hebben gemaakt en leer methodieken om zelf het roer om te gooien.

Inspiratie is er volop. De vier inspirerende sprekers die strijden om de Reset award tijdens de middag zijn: Jan van Betten (Nudge), Rietje Compiet (Mode Met een Missie), Arthur Cremers (Hollands Kroon) en Jasmijn Kester (Vathorst College). Deze award wordt uitgereikt aan het beste voorbeeld van een persoon die maatschappelijke impact heeft gemaakt door zijn of haar idealen te verwezenlijken. Stem binnenkort alvast op jouw favoriet!

Tussen de inspirerende sprekers door zullen in 2 rondes 9 verschillende workshops te volgen zijn bij de Over/Nieuw coaches en specialisten uit het werkveld. Hierbij zullen o.a. methodieken gebruikt worden van de Over/Nieuw Academie, de toolkit Slimme Gemeente & ons nieuwe Over/Nieuw boek “Kick-off: je carrière".


Je kunt twee van de volgende workshops volgen:

1. Kracht van het verhaal

Leer over de kracht van het verhaal voor het teweegbrengen van positieve verandering in de samenleving. Het omzetten van verhalen in een product of dienst is een kunst: het vraagt om creativiteit, ondernemingslust en vleugje humor. In deze workshop neemt Rose Stories je mee in hoe zij dat doen.

Samen met Rose Stories.

2. Kick-off: je carrière

Voor het formuleren van je persoonlijke ambitie en visie heb je wellicht een steuntje in de rug nodig. Daarom hebben wij onze eigen methodiek ontwikkeld waardoor jij jouw carriere een vliegende (kick)start geeft. Leer meer hierover en maak alvast kennis met wat van de oefeningen.

3. Kick-off: een project

Leer innovatieve projecten opzetten op simpele wijze. Met de Kick-off projecten methodiek leer je hoe je snel tot de kern van je project kan komen. Door net die andere insteek en vooral door gewoon te doen!

4. Maatschappelijke waarde in je werk

Wat is de impact van je organisatie of werk? Creëer je maatschappelijke waarde en wat is je toegevoegde waarde? Tijdens deze workshop deelt Over/Nieuw concrete handvaten aan de hand van een praktijk voorbeeld over hoe je impact kan meten in je werk.

Samen met Carly Relou van het Impact Centre Erasmus

5. Werken van de toekomst

In deze workshop leer je te zien welke invloed technologische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben op de toekomst van ons werk. Futurist en promovendus bij de TuDelft Barbara van Veen neemt je mee in haar bevindingen.

Samen met futurist Barbara van Veen

6. Slim beleid maken

Deze workshop gaat over innovatie bij gemeenten. Je leert van de ervaren specialisten uit de praktijk hoe je positieve verandering teweeg brengt.

7. Campagne's met maatschappelijke impact

Hoe zet je een campagne op ten behoeve van je maatschappelijke doel? Campagne bureau BKB neemt je mee in de wereld van hen en leert je over het opzetten van campagne's die bijdragen aan een maatschappelijk doel.

Samen met Rewan Jansen van Campagnebureau BKB.

8. Innovatie en multi-disciplinair samenwerken

Maatschappelijke uitdagingen zijn kansen, maar vragen wel om samenwerking tussen verschillende organisaties en individuen. Leer als ontwikkelaar en procesbegeleider om de verschillende perspectieven bij elkaar te brengen.

Samen met Conny Heemskerk.

9. Dare to ask

Bij Over/Nieuw denken we binnen onze innovatieve projecten samen met gemeenten, organisaties en anderen na over nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Heb jij ook een vraag waar je dé oplossing maar niet voor kan vinden? Brainstorm samen met een Over/Nieuw'er over jouw case!

Word op 12 oktober geïnspireerd door aanpakkers van sociale innovatie en leer tips & tricks om zelf bij te dragen aan een krachtige samenleving.

Tot dan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

A Lab

Overhoeksplein 2

1031 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen