€ 0 – € 15

Richard van Hooijdonk: Van oude boeken naar augmented reality

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Technologie verandert alles, en dat geldt zeker voor hoe we informatie vinden, hoe we het consumeren en de manier waarop we het bewaren. Ook bibliotheken maken steeds meer gebruik van nieuwe technologie en transformeren in plekken waar deze technologie voor een steeds groter publiek beschikbaar wordt. Hierdoor neemt het delen van kennis en het onderwijs zelf in de toekomst hele andere vormen aan.

Stoffige planken en muffe oude boeken? Dat dacht je maar!

Het woord bibliotheek roept vaak beelden op van grote, stille, saaie ruimten waarin meterslange rijen kasten staan met boeken en tijdschriften. Het basisprincipe van bibliotheken is altijd ‘toegang tot informatie’ geweest. Naarmate de technologie evolueert, verandert ook de manier waarop deze informatie kan worden overgedragen. Vergeet niet dat boeken en microfilm ooit ook beschouwd werden als geavanceerde manieren om informatie te verstrekken. Veel bibliotheken ondergaan nu de transformatie van de gouden eeuw van boeken naar het tijdperk van digitale content.

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt worden er steeds meer bizarre dingen mogelijk. Deskundigen zijn van mening dat dit soort technologie bibliotheken verandert in ‘ervaringsbestemmingen’. In de toekomst gaan we naar de bibliotheek om een boek direct naar onze hersenen te downloaden. Ook kunnen we daar straks genieten van een virtuele safari in Tanzania of een ruimtereis naar Mars.

Trendwatcher Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

In 2015 en 2016 is Richard van Hooijdonk verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Zijn inspiratiesessies zijn al door ruim 420.000 mensen bijgewoond. Je komt Richard van Hooijdonk regelmatig tegen op radio en televisie. Hij presenteert iedere week ‘Mindshift’ op BNR en daarnaast is hij regelmatig te zien bij RTL Boulevard, het RTL Journaal en RTLZ. Met zijn internationale researchteam van 20 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele trends op het gebied van robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing en natuurlijk ook augmented en virtual reality. Ook de impact op vele sectoren wordt in kaart gebracht.


De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen