Gratis

Rijwielfabriek Juncker | Presentatie in CODA auditorium tijdens Erfgoeddag

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODA Apeldoorn

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Presentatie boek over Rijwielfabriek Juncker door Aad Streng

Over dit evenement

Apeldoorn en de Veluwe staan al eeuwen bekend als voortreffelijk fietsgebied. Maar wist je dat Apeldoorn en omgeving ook een lange geschiedenis kent van rijwielfabrikanten die in Apeldoorn gevestigd waren? Apeldoorn kende twee grote rijwielfabrikanten: Sparta en Juncker. Over Sparta verscheen drie jaar geleden een boek. Dit najaar wordt het boek over Rijwielfabriek Juncker gepresenteerd. Juncker kent een fascinerende geschiedenis en maakte prachtige producten, waaronder de beroemde Juncker Paramount, het Juncker kruisframe en de ijzersterke Juncker Transportfietsen. De oorsprong van het bedrijf lag in Haarlem en Rotterdam. Midden in de crisistijd van de jaren dertig verplaatste Jan Juncker zijn bedrijf naar Apeldoorn. Op slechts 500 meter van de fabriek van Sparta vond Juncker een leegstaande fabriek aan de Brinklaan die hij ombouwde tot een moderne rijwielfabriek. Juncker en Apeldoorn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aad Streng, auteur van het boek Juncker en lid van de Vereniging De Oude Fiets, vertelt op 30 oktober meer. Het boek is na presentatie onder meer te koop in CODA Winkel.

Let op: in verband met het geldend coronaprotocol is voor deze activiteit aanmelding vooraf en entree met een coronatoegangsbewijs van toepassing. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

Je aanmelding is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Bezoek je de Erfgoeddag in CODA en de presentatie in het auditorium met meerdere mensen, vul dan per persoon een formulier in.

Vergeet je legitimatiebewijs, coronatoegangsbewijs en een print of schermafbeelding van je aanmelding niet mee te nemen! Ter plekke worden deze gecontroleerd.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CODA Apeldoorn

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator CODA

Organisator van Rijwielfabriek Juncker | Presentatie in CODA auditorium tijdens Erfgoeddag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen