Rituelen voor het leven

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zalencentrum van Limmikhof

1A Nieuwe Keizersgracht

1018 DR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Rituelen zijn steeds minder vanzelfsprekend, maar kunnen juist wel houvast bieden. In vijf avonden gaan we op zoek naar manieren waarop ritu

Over dit evenement

Rituelen zijn steeds minder vanzelfsprekend, maar kunnen juist wel houvast bieden. In drie avonden gaan we op zoek naar manieren waarop rituelen voor jou van waarde kunnen zijn, en hoe je die vormgeeft.

DE VIER (LEVENS)FASES

Rituelen en symbolen zijn bij uitstek geschikt om te ondersteunen bij het doorlopen van verschillende fases.

Op elk moment in ons leven zitten we wel in meerdere van deze fases. Misschien start je net een nieuwe relatie, ben je aan het groeien op je werk of heb je onlangs een vriendschap moeten loslaten. De verschillende aspecten van jouw leven, zitten in verschillende fases.

Sta jij wel stil bij deze fases? Door dit bewust te doen, creëer je blijvende herinneringen aan levensveranderende gebeurtenissen.

1. STARTEN

Maandag 3 maart, 18:30-20:00

Wat wil jij uitproberen? Welke nieuwe ideeën en creatieve uitspattingen wil jij ruimte geven? Welk vinkje wil je zetten op je bucketlist?

Ergens mee starten gaat verder dan alleen de start maken. Daarom gaan we samen met behulp van rituelen onderzoeken wat je nodig hebt om je te helpen jouw (nieuwe) doelen te bereiken.

2. GROEIEN

Dinsdag 23 maart, 19:30 -21:00

Hoe kun jij je energie optimaal inzetten? Wat doe jij om jezelf op te vrolijken tijdens een sombere bui? Sta jij regelmatig stil bij (kleine) positieve gebeurtenissen?

Positieve, warme energie is van cruciaal belang. Het helpt je het meeste uit je leven te halen en optimaal te genieten. Daardoor kun jij groeien en doorzetten in alles wat je je voorneemt te doen. Deze fijne energie wil van nature groeien en met behulp van rituelen en gewoontes geven we het daar tijdens deze avond de ruimte voor. Zo heb je elk moment de toegang tot de energie die jij nodig hebt om het meeste uit je leven te halen.

3. LOSLATEN

Vrijdag 23 april, 16:00 - 17:30

Wat mag jij loslaten? Is er op dit moment iets overbodig? Is er pijn en verdriet uit het verleden, waar je niet steeds door overvallen wilt worden?

Door de tijd te nemen te reflecteren op dingen die veel emoties bij je opriepen, kan je het achter je laten. Het gevolg? Een gevoel van vrijheid en ruimte. Tijdens deze beleving leer je hoe rituelen je kunnen ondersteunen bij het loslaatproces, om zo het lijden te verzachten en rust te creëren.

4. STILSTAAN

Zaterdag 12 mei, 16:00 - 17:30

Heb jij altijd achtergrondmuziek aanstaan, om maar niet naar je gedachten te hoeven luisteren? Maar is er ergens diep vanbinnen toch een verlangen naar stilte?

Door het creëren van stilte in jezelf en in je omgeving, ontstaat er ruimte om te ontvangen en reflecteren. Het dagelijks leven is vaak te druk om tijd en aandacht te geven aan reflectie. Tijdens deze avond staan we stil bij manieren om in je dagelijks leven wél stilte en reflectie in te bouwen. Na momenten van stilstaan kan je dan weer opnieuw starten. Met een ervaring van aangename stilte en helderheid, ga je naar huis.

5. VERTROUW OP JOU

Maandag 5 juni, 19:30 - 21:00

Vertrouwen in jezelf is de basis voor vertrouwen in anderen. Hoe kun je vertrouwen vergroten, zowel in jezelf als in andere mensen en situaties?

Misschien voelt vertrouwen voor jou als iets vanzelfsprekends en ben je er helemaal niet bewust mee bezig. Besteed jij wel eens bewust aandacht aan het opbouwen van vertrouwen?

In deze workshop krijg je met behulp van rituelen handvaten om dieper in contact te treden met het vertrouwen in zowel jezelf, als in anderen.

PRAKTISCH

Deze avonden worden geleid door Bärbel Weiligmann, ritueelbegeleider. Zij leerde het belang van rituelen al vroeg inzien en wil hier anderen bewust van maken.

Deze cursus bestaat uit 5 workshops, die je allemaal kunt volgen, of een (paar). Als het kan, vinden deze workshops plaats in de Van Limmikhof, Amsterdam. Is dat door coronamaatregelen niet mogelijk, dan ontmoeten we elkaar online.

Heb je een vraag? Stuur een mail naar info@holyhub.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zalencentrum van Limmikhof

1A Nieuwe Keizersgracht

1018 DR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen