Gratis

RMC Meetup: De ZRA, toekomst, of te mooi om waar te zijn?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jaarbeurs

Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Zelfstandig Reisagent, in al haar verschillende vormen en benamingen, is in grote aantallen vertegenwoordigd in de reisbranche. Een relatief ongrijpbare doelgroep die alsmaar groeiende is, terwijl het aantal reisbureaus stabiliseert en steeds minder krimpt. Het gat wordt groter, is het ZRA-schap dus de toekomst of is het allemaal niet zo simpel als het lijkt? Is het vak van ZRA wellicht wat teveel geromantiseerd de laatste jaren, in hoeverre weten touroperators en airlines wel wat het vak van ZRA inhoudt en welke risico’s zij lopen? Is de boeking altijd gedekt door de ZSO of ligt het risico bij de ZRA?

Met circa 1.100 ZRA’s ten opzichte van circa 800 reisbureaus moet deze groep wel degelijk serieus worden genomen. Maar in hoeverre is het niveau van de ZRA wel daar waar het moet zijn?
Hoe gaat een ZRA met alle obstakels om die zich voordoen als het gaat om wetgeving, privacy, kansen en bedreigingen op ondernemersvlak en het onderscheidend vermogen ter vergelijking tot een reisbureau? En wat te denken van aansprakelijkheden, SGR, ANVR-lidmaatschappen en ga zo maar door.

Tijdens de RMC-Meetup op vrijdag 23 november in de Jaarbeurs in Utrecht gaan we de Zelfstandig Reisagent onder de loep nemen, met behulp van een aantal prominente namen met vergevorderde kennis over deze tak van sport.

Sprekers
Om het spits af te bijten zal Walter Schut (ANVR) een aantal veel gestelde vragen aan de ANVR over de ZRA beantwoorden en zo de kijk van de ANVR op de ZRA van tegenwoordig toelichten. Vervolgens geeft Fred van Eijk (Travel Counsellors) als Managing Director van de Travel Counsellors zijn visie op het vak en legt uit hoe de organisatie met de ‘nieuwe’ Wet op de reisovereenkomst omgaat en het uiterst serieus neemt. Daarna zal Brianna Jegerings (TUI Western Region) als jurist dieper ingaan op de juridische zaken die momenteel spelen bij de ZRA. Na de koffie break bespreekt Marcel Nijssen (CROP) als bekend registeraccountant de kansen maar ook zeker de bedreigingen voor een ZRA, van dynamic packaging en aansprakelijkheden tot de AVG en privacy. Als afsluiter vertelt Martine de Knoop (The Travel Club) over de visie van The Travel Club op het ZRA schap in de toekomst en hun nieuwe reisbureau formule.

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: Vrijdag 23 november
Inloop: 14:00 - 14:30u
Einde: 17:30 - 18:30u Netwerkborrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Jaarbeurs

Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen