Gratis

Meerdere data

Robotics en First Lego League

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Forum Groningen

1 Nieuwe Markt

9712 KN Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lego robots, Microbits en Arduino's bouwen, programmeren en spelen

Over dit evenement

Lijkt het jou leuk om samen met andere kinderen en jongeren van een leeftijd tussen 9 en 15 jaar, Lego robots te bouwen en programmeren?

Wist je dat dit een heel leuke manier is om te werken aan belangrijke vaardigheden, zoals het onderscheiden van oorzaak en gevolg en beredeneren wat er gaat gebeuren bij een bepaalde handeling ?

Wist je dat deze belangrijke vaardigheden heel erg nodig zijn bij heel veel exacte schoolvakken op de middelbare school zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Maar ook in taal, zoals bij de opbouw van een verhaal de begrippen oorzaak en gevolg weer terug komen.

Je kunt weer elke woensdagmiddag in het Forum, tussen 15:00 en 17:00, op de tweede verdieping, aan de slag met Lego robots, Microbits en Arduino's.

Heb je nooit eerder geprogrammeerd? Ervaar hoe leuk dit is door je robot of microbit te gaan programmeren in Scratch.

Wil je liever met Python aan de slag? Dat kan natuurlijk ook. Samen met onze Mentoren en coaches ga je op avontuur in dit programmeer omgeving.


		Afbeelding van Robotics en First Lego League
Delen met vrienden

Organisator Eclipse Incubators Foundation (Stichting)

Organisator van Robotics en First Lego League

Missie van Codeniacs (Stichting EIF) is om kinderen en tieners zoveel mogelijk te helpen hun talenten en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen via ICT. Codering, programmering en innovatie om zodoende vele deuren te openen en kansen te creëren, maar vooral ook maatschappelijk betrokken te zijn.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen