€ 53,26

Rondane Kwartet speelt Simeon ten Holt - passe-partout

Venster Acties en details

€ 53,26

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Voor het twaalfde jaar op rij speelt het Rondane Kwartet in De Duif twee werken van de Bergense componist Simeon ten Holt. Het Rondane Kwartet, gelauwerd om hun vertolkingen van de vijf avondvullende composities van Ten Holt voor vier toetsinstrumenten, musiceert al ruim achttien jaar samen. Dat vertaalt zich in weergaloos en verrassend tintelfris samenspel. Vier vleugels, één verklanking. Dit jaar speelt het Rondane Kwartet Canto Ostinato en Lemniscaat van Simeon ten Holt. Dit is een ticket voor beide dagen.

Canto Ostinato - dinsdag 24 november 2020 20.15 uur
Canto Ostinato verleidt, ontroert en laat je de tijd vergeten. Het Rondane Kwartet, vier Fazioli-vleugels en De Duif: de perfecte ingrediënten voor een muzikaal en onvergetelijk avontuur voor zowel het publiek als de pianisten. Deze Canto Ostinato uitvoeringen zijn inmiddels onderdeel van een feestelijke concerttraditie bij Stadsherstel, waarbij vooral de authentieke klank van Simeon ten Holts muziek centraal staat, de pianisten elkaar muzikaal blíjven uitdagen en daardoor iedere keer voor een bijzondere belevenis zorgen!

Lemniscaat - woensdag 25 november 2020 20.15 uur
Vanaf de eerste seconde grijpt Lemniscaat je bij de keel. Dit meesterwerk begint met een luide, snelle passage die abrupt eindigt in een lang, wegstervend akkoord. Daarna volgt het stuk zijn rusteloze weg, zoekend naar indringende melodieën. Simeon ten Holt vergeleek Lemniscaat ook wel met een toccata, vanwege het grillige karakter en het virtuoze spel.

Uiteraard houden wij ons aan alle voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers. Wij vragen u de 1,5 meter maatregel na te leven en bij verkoudheidsklachten thuis te blijven.


Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano’s & Vleugels BV.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Rondane Kwartet speelt Simeon ten Holt - passe-partout

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen