€ 7,50

Meerdere data

Rondleiding Birds, Beasts and Beloved Pets: Animals in Modern Japanese Prin...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nihon no hanga

586 Keizersgracht

1017 EN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dieren zijn al lang een bekend motief binnen Japanse prenten traditie, in verschillende stijlen. Kuniyoshi creeerde bijvoorbeeld grappige prenten van de dieren zodiac, of van rondspringende anthropomorifsche vissen en zijn populaire katten die mensen nadoen of juist zichzelf zijn. Hiroshige en Hokusai maakten juist prenten waarin dieren in hun pure vorm weergegeven zijn, vaak in combinatie met gedichten. In de 20ste eeuw wordt deze 'pure' traditie voortgezet in de prenten van Shin hanga kunstenaars. In de Sōsaku hanga traditie is echter een nieuwe trend te zien waarin dieren op het platteland, in de stad en huisdieren een belangrijke rol spelen. Het gebruik van dierenmotieven in designboekjes en 20ste eeuwse Japanse rolschilderingen wordt ook behandeld. De tentoonstelling is per thema verdeeld gebaseerd op de rol van de dieren in een Japanse setting.

Na jaren zorgvuldig en selectief verzamelen, is deze tentoonstelling eindelijk tot stand gekomen. Er zal bijzondere aandacht zijn voor ons favoriete dier. Ontdek het aankomende november in de beestenboel van Birds, Beasts and Beloved Pets!

De bijbehorende tentoonstellingsgids (in het Engels) bevat alle 112 werken die in de tentoonstelling te zien zijn. Bij deelname aan de rondleiding ontvangt u het gidsje, maar deze is ook los te koop voor € 5,00.

Delen met vrienden

Locatie

Nihon no hanga

586 Keizersgracht

1017 EN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen