€ 5

Rondleiding door de wereld van Zoltin Peeter

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Obe

Heer Ivostraatje 1

8911 DP Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Reserveer een rondleiding door de tentoonstelling ‘NOORDZICHT | Zoltin Peeter, een neo-romanticus in Friesland’, te zien in Obe.

Over dit evenement

NOORDZICHT | Zoltin Peeter, een neo-romanticus in Friesland

De natuur in al haar vormen kan overweldigend zijn. Heb jij dat wel eens ervaren? Je staat op een hoge rots en kijkt uit op een ruig berglandschap. Of je staat aan de voet van een waterval waarvan het water met een donderend geraas naar beneden valt. Je voelt je nietig en kwetsbaar maar tegelijkertijd raak je geïnspireerd door de kracht die uitgaat van de natuur.

De schoonheid van de natuur is een inspiratiebron (geweest) voor veel kunstenaars. In de tentoonstelling ‘NOORDZICHT | Zoltin Peeter, een neo-romanticus in Friesland’ nemen we je mee in de wereld van Zoltin Peeter. Zoltin Peeter liet zich inspireren door het IJslandse landschap: een landschap vol bergen, watervallen en vlaktes. Zijn ervaringen en kijk op dit landschap vertaalde hij naar zijn eigen beeldtaal waarmee hij iets los wilde maken bij de kijker en waarmee hij de kijker nieuwsgierig wilde maken. Zijn werk geeft jou zicht op hoe hij de overweldigende kracht en de vormen van de natuur zag en ervaarde.

De tentoonstelling is zo opgezet dat je meteen bij binnenkomst rust en bezinning ervaart. Het tentoongestelde werk toont de kracht van de natuur tegenover de kwetsbaarheid van de mens. Het eerste deel van de tentoonstelling, NOORDzicht, toont met tekeningen en ‘Noordwoorden’ de kracht van de natuur. Een lichtgevende installatie toont de mens in zijn onstandvastigheid. Manshoge tekeningen en ‘hardop denken’ uit reisboeken van Zoltin Peeter voeren de bezoeker naar ZuidZICHT. In dit deel vertalen de installaties de verstilling, kwetsbaarheid en onderhuidse gelaagdheid van de mens.

Rondleidingen door de wereld van Zoltin Peeter

Je kunt de beeldtaal van Zoltin Peeter niet alleen zien en ontdekken tijdens de openingstijden van Obe, maar ook tijdens een interactieve rondleiding. Iedere woensdag kun je deelnemen aan een rondleiding langs het werk van Zoltin Peeter. Niet alleen ontdek je dan meer over Zoltin Peeter, zijn levenswerken en de kwetsbaarheid van de mens in de natuur, ook ga je met je gastvrouw- of heer in dialoog over hoe je kunt kijken naar kunst, hoe je een beeldtaal kunt leren en op die manier meer ziet.

Iedere woensdag om 14.00 uur en om 16.00 uur kun je een rondleiding volgen. De rondleidingen zullen geheel volgens de actuele corona veiligheidsmaatregelen plaatsvinden. Op 2, 9 en 16 december word je tegen een kleine vergoeding van vijf euro 45 minuten lang ondergedompeld in de wereld van Zoltin Peeter. Er is een maximum van tien personen per rondleiding.

Openingstijden Obe

Voor de duur van de tentoonstelling opent Obe iedere donderdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 haar deuren. ‘NOORDZICHT | Zoltin Peeter, een neo-romanticus in Friesland’ is te zien van 27 november 2020 tot en met 3 januari 2021. Voel je welkom en zie meer tijdens deze indrukwekkende tentoonstelling!

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting het ZP fonds en ontwerpbureau Lokaalwerk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Obe

Heer Ivostraatje 1

8911 DP Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen