Rondleiding door het depot van Stadsmuseum Tilburg op zaterdag 1 april

Venster Acties

Rondleiding door het depot van Stadsmuseum Tilburg op zaterdag 1 april

Doe mee aan de rondleiding door Bas Wouters in het depot van Stadsmuseum Tilburg op zaterdag 1 april om 12.30 uur

Door Stadsmuseum Tilburg

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 1 apr. 2023 12:30 - 13:30 CEST

Locatie

Goirkestraat 96 96 Goirkestraat 5046 GN Tilburg Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Zwijgende voorwerpen

Bas Wouters geeft tijdens de Nationale Museumweek rondleidingen in het depot van Stadsmuseum Tilburg. Hij kent de Tilburgse geschiedenis goed en vertelt je graag over de objecten uit de Stadscollectie.

"Als rondleider vertoef ik elke maand wel eens in het depot van het stadsmuseum in ‘het Dröge pand' aan de Goirkestraat. Dan ben ik daar samen met een aantal bezoekers en verwonder me vooral over de verhalen die er bij hen loskomen. Achter die verhalen voel je de geschiedenis van de stad. Je krijgt een glimp te zien van de ziel van de stad en van de mensen die samen de stad vormen. Wanneer iedereen weer weg is blijft er altijd een bijzonder soort stilte achter. De verhalen en herinneringen zijn uitgewisseld en kunnen weer verder gedeeld worden met anderen. Maar tussen de duizenden zwijgende voorwerpen in al die stellingkasten blijft altijd de stilte hangen."

Deelnemers melden zich op zaterdag 1 april om 12.25 uur bij de balie van het TextielMuseum, Goirkestraat 96 in Tilburg.

Over de organisator

Georganiseerd door
Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum Tilburg stimuleert de verbinding tussen het erfgoed en identiteit zodat de Tilburgers zich met elkaar en met de stad meer verbonden gaan voelen.

Het museum wil bevorderen dat Tilburgers kennis nemen van de (industriële) geschiedenis en de ontwikkeling van hun stad waardoor hun waardering en belangstelling voor Tilburg wordt vergroot. Daarbij wil Stadsmuseum Tilburg bevorderen dat inwoners van de gemeente Tilburg deelnemen aan de samenleving door middel van ontwikkeling, ontspanning, ontplooiing en creativiteit.