€ 10

Rondleiding "Great Tokyo: One Hundred Views by Koizumi Kishio"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nihon no hanga

586 Keizersgracht

1017 EN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In november toont Nihon no hanga de complete serie 'Honderd gezichten op Groter Tokyo in de Shōwa periode' (One hundred pictures of Great Tokyo in the Shōwa period) van Koizumi Kishio (1893-1945). Diverse prenten uit deze serie hebben een belangrijke rol gespeeld in onze vorige tentoonstellingen, maar ze zijn lang niet allemaal getoond aan het publiek. Nihon no hanga zal als eerste museum de complete set tonen die de kunsternaar zelf heeft uitgegeven in 1940.

Koizumi Kishio was een creatieve prent (sōsaku hanga) kunstenaar die toegewijd was aan het eigenhandig maken van zijn prenten. Een serie produceren van honderd prenten van Tokyo, was één van zijn grootste ambities. Kishio was geinspireerd door houtsnede kunstenaars zoals Katsushika Hokusai (1760-1849) en Utagawa Hiroshige (1797-1858), die beiden een serie wijdde aan de stad - toen nog Edo. Gedurende Kishio's grootschalige project, onderging Tokyo aanzienlijke veranderingen. Ondanks grote aardbeving van 1923 en de wederopbouw van de stad bleef Kishio inspiratie vinden voor zijn prenten in de constante verandering van het metropool 'Groter Tokyo'. Vanaf de eerste prent in oktober 1928, tot aan de honderste in december 1937 werkte hij onvermoeibaar aan wat hij zijn 'levenswerk' noemde. Door middel van de honderd gezichten, zal deze tentoonstelling Kishio's persoonlijke interpretatie van de gereconstrueerde visuele identeit van Tokyo verkennen en het bijzondere verhaal over de totstandkoming van de serie uitlichten.

De bijbehorende tentoonstellingsgids (in het Engels) bevat alle details van de 100 prenten in deze tentoonstelling. Als deelnemer van de rondleiding ontvangt u een exemplaar (normale verkoopprijs €7,50).

Op vrijdag 29 november zal er geen rondleiding plaatsvinden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nihon no hanga

586 Keizersgracht

1017 EN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen