Gratis

Meerdere data

Rondleiding: Oud-IJmuiden

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Spijkers IJmuiden/Grandcafé Kruiten

1 Kruitenstraat

1976 DM IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Rondleiding: Oud-IJmuiden

Over dit evenement

Tijdens de Week van de Industriecultuur kan een wandeling door Oud-IJmuiden niet ontbreken. Laat u rondleiden door twee ervaren gidsen Giel en Louis, van wandelroute ‘Ontdek Oud-IJmuiden’. Er valt zoveel te vertellen over het heden en verleden van deze unieke, oude visserswijk!

IJmuiden is relatief jong, bijna 140 jaar. Ze is ontstaan nadat Koning Wilhelm III in 1876 het Noordzeekanaal en de sluizen opende. Vissersschepen van heinde en verre vonden een beschutte plek binnen de pieren en al spoedig ontstond een levende vissersgemeenschap met een eigen Vissershaven, een spoorlijn, vele kroegen, hotels, kerken en straten vol winkeltjes.

Delen met vrienden

Locatie

Spijkers IJmuiden/Grandcafé Kruiten

1 Kruitenstraat

1976 DM IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Week van de Industriecultuur.nl

Organisator van Rondleiding: Oud-IJmuiden

Industriecultuur.nl streeft er naar om de culturele beleving van industrieel erfgoed en de hedendaagse maakindustrie in het Noordzeekanaalgebied te versterken en hiermee de  industriecultuur binnen dit gebied beleefbaar en zichtbaar te maken. In opdracht van diverse gemeenten en de provincie Noord-Holland belichten wij het bijzondere industriële cultuurlandschap van het Noordzeekanaalgebied middels culturele en educatieve activiteiten. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen