Rondleiding Self – Reflective  |  ticket koop je aan de kassa

Venster Acties

Rondleiding Self – Reflective | ticket koop je aan de kassa

Museum Hilversum presenteert van 8 april t/m 25 juni de tentoonstelling 'Self – Reflective’ van Hendrik en Paula Kerstens.

Door Museum Hilversum

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 13 apr. 2023 11:00 - 12:00 CEST

Locatie

Museum Hilversum Kerkbrink 6 1211 BX Hilversum Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Hendrik Kerstens legt al jarenlang zijn dochter Paula vast als hoofdmodel in zijn kunst. De portretten sluiten aan bij een Hollandse traditie van schilderkunst die eenvoud uitstraalt met als toneel vaak een keuken of boerenerf. Hij werkt met voorwerpen uit het huishouden zoals taartranden, slagroomspuiten of een dweil. Geen historische attributen, maar toespelingen op vormen van kleding die we kennen als symbolen van religie of wereldlijk aanzien.

Voor het eerst sinds lange tijd worden de indringende portretten weer samen gebracht. Naast verrassende topstukken en nog niet eerder getoond nieuw werk, komen ook experimenten aan bod zoals recent driedimensionaal werk, dat mogelijk toekomstige richtingen inluidt.

Wandel met museumdirecteur Fleur van Muiswinkel en Veronique Jansen mee door deze tentoonstellingen. Deze rondleiding is speciaal voor Senverleden!

Over de organisator

Georganiseerd door
Museum Hilversum

Welkom in Museum Hilversum!

Wij zorgen natuurlijk voor jouw welzijn en hebben daarom maatregelen genomen om bezoekers veilig en gastvrij te ontvangen. We houden ons hierbij aan de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM.