Rondleiding: Vernieuwing Centrale Bibliotheek

Venster Acties

Rondleiding: Vernieuwing Centrale Bibliotheek

Kom mee op een rondleiding door de Centrale Bibliotheek van Rotterdam en ontdek het nieuwe ontwerp!

Door Bibliotheek Rotterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 17 jun. 2023 10:15 - 16:00 CEST

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Over dit evenement

  • 5 uren 45 minuten
  • eTicket voor mobiel

Het voorlopige ontwerp van de nieuwe Centrale Bibliotheek is af! Wil jij in de bibliotheek zelf zien en horen wat er precies gaat veranderen en waarom? Tijdens de Rotterdamse Dag van de Architectuur krijg je die kans.

Architect Albert Takashi Richters neemt je mee voor een rondleiding in het huidige gebouw. Tijdens deze wandeling vertelt hij je alles over de ideeën achter het ontwerp en geeft hij alvast een doorkijk naar hoe de nieuwe bibliotheek er straks uitziet. Albert geeft drie rondleidingen en er is plaats voor 25 deelnemers per rondleiding. Meld je dus wel aan.

  • Rondleiding 1: 10:15 - 11:30 uur
  • Rondleiding 2: 12:45 - 14:00 uur
  • Rondleiding 3: 14:45 - 16:00 uur

Over de vernieuwing

De Centrale Bibliotheek wordt vernieuwd. Het huidige gebouw is na bijna veertig jaar intensief gebruik dringend aan vernieuwing toe. Want we vinden het belangrijk dat de bibliotheek een plek blijft waar jij je als Rotterdammer thuis voelt. Nu, maar ook in de toekomst. Iconische kenmerken van het gebouw - zoals de gele buizen, glazen waterval en het blauwe magazijn - blijven behouden en worden versterkt. Aan alle kanten van het gebouw komen ingangen, we verduurzamen de installaties en het dak wordt toegankelijk voor publiek. Tijdens de verbouwing verhuist de vestiging drie jaar naar de Librijesteeg. Voordat we deze tijdelijke locatie openen, bouwen we dit kantoorpand eerst om naar bibliotheek. Wil je alvast meer weten? Kijk dan op www.nieuwecentralebibliotheekrotterdam.nl. Je kunt ook de informatiemarkt op 13 juni, of de talkshow op 15 juni bezoeken.

Locatie: Werkplaats Vernieuwing Centrale Bibliotheek - begane grond

Deze rondleidingen zijn onderdeel van het programma van de Rotterdamse Dag van de Architectuur, georganiseerd door OMI en de Maand van de Architectuur, georganiseerd door AIR Rotterdam.

Beeld door Debbie Barendregt.

Over de organisator

Georganiseerd door
Bibliotheek Rotterdam

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.