Meerdere data

Rondleiding: vml. Amerikaanse ambassade in Den Haag

Venster Acties en details

Postponed

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Onze Ambassade

Lange Voorhout 102

2514 EJ Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wil je meer weten over dit modernistische gebouw in het centrum van Den Haag? Volg de nu de rondleiding.

Over dit evenement

Elke zondag organiseren wij speciale rondleidingen langs onder meer de bijzondere bibliotheek, het auditorium, de conference room en de ambassadeurskamer. De rondleidingen duren 1 uur en zijn Nederlandstalig. Er is per keer een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer uw ticket op tijd. 

De Amerikaanse ambassade is ontworpen door de bekende Hongaars-Amerikaanse architect Marcel Breuer en heeft een unieke architectonische én inhoudelijke betekenis. Binnen het oeuvre van Breuer speelt dit gebouw (1959) een belangrijke rol, omdat het een van de eerste grote gebouwen is die hij voltooid heeft. Tegelijkertijd maakt de bijzondere raam/gevel-constructie het gebouw net zo speciaal als het museum MET-Breuer in New York. Het rijksmonument is een icoon van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en symbool voor ‘Pax Americana’. Tegelijkertijd is het gebouw een belangrijk monument voor wellicht de meest invloedrijke culturele stroming van de 20ste eeuw: Bauhaus. Een instituut dat van 1919 tot 1933 een baanbrekende nieuwe visie op het samenbrengen van diverse kunstdisciplines en technologie introduceerde.

West Den Haag en ANNA Vastgoed & Cultuur wil haar publiek een sterker gevoel geven voor de unieke cultuurhistorische betekenis van het gebouw, en het tegelijkertijd een inzicht geven in een nieuw tijdperk. Namelijk dat van de verbeelding.

Delen met vrienden

Locatie

Onze Ambassade

Lange Voorhout 102

2514 EJ Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator West Den Haag

Organisator van Rondleiding: vml. Amerikaanse ambassade in Den Haag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen