Gratis

Meerdere data

Rondleidingen in gebarentaal: De botanische revolutie bij Centraal Museum

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centraal Museum

1 Agnietenstraat

3512 XA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal (NGT) door de tentoonstelling 'De botanische revolutie' bij het Centraal Museum in Utrecht.

Over dit evenement

Ontdek het Centraal Museum in Nederlandse Gebarentaal

Ga mee met een rondleiding door De botanische revolutie voor dove en slechthorende bezoekers in Nederlandse Gebarentaal (NGT). In deze tijd van klimaatcrisis staat de relatie tussen mens en natuur op scherp. Steeds meer kunstenaars richten hun pijlen op de tuin: zij stellen kritische vragen over de manier waarop de natuur wordt bedwongen en uitgebuit. Zij roepen op onze relatie met de natuur radicaal anders vorm te geven. Laat je verrassen en doe mee met de rondleiding.

Ter gelegenheid van Werelddovendag op zaterdag 25 september bieden we twee rondleidingen aan in gebarentaal door de tentoonstelling De botanische revolutie. In oktober, november en december vinden nog drie rondleidingen plaats.

Data en tijden:

Zaterdag 25 september 2021: 11.00 en 12.00 uur

zondag 24 oktober: 14.30 uur

zaterdag 27 november: 14.30 uur

zondag 12 december: 14.30 uur

Prijs

De rondleiding is gratis te bezoeken met een geldig museumticket. Meld je aan voor een tijdslot via Eventbrite en boek dan voor de betreffende datum en tijd een online museumticket via deze link. Zorg ervoor dat je bij je bezoek het geldig museumticket kan vertonen.

De botanische revolutie - over de noodzaak van kunst en tuinieren

De rondleidingen vinden plaats in het kader van de tentoonstelling De botanische revolutie - over de noodzaak van kunst en tuinieren, die van 11 september 2021 tot en met 9 januari 2022 in het Centraal Museum Utrecht te zien is. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de tuin als vruchtbare inspiratiebron voor kunstenaars. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars, schrijvers, dichters en denkers de tuin telkens op een andere manier beschreven, weergegeven en vormgegeven. Gerrit Komrij – aan wiens Huizinga-lezing uit 1990 de titel is ontleend – beschrijft hoe het beeld van de tuin lange tijd nauw verweven is geweest met mentaliteitsontwikkelingen en controverses tussen ideeën werelden. Ook in hedendaagse kunst is de tuin een rijke bron van inspiratie. Het is geen romantisch verlangen dat centraal staat, maar de roep om een nieuw bewustzijn van onze relatie met de aarde. Wat voor actuele reflecties bieden kunstenaars op het paradijs, de volkstuin, botanie en klimaatverandering? Verrassende klassieke en moderne voorbeelden tonen de diepe wortels van de thema’s uit de tentoonstelling.

Delen met vrienden

Locatie

Centraal Museum

1 Agnietenstraat

3512 XA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Centraal Museum Utrecht

Organisator van Rondleidingen in gebarentaal: De botanische revolutie bij Centraal Museum

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen