Rosanne Philippens + Ensemble

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Elke woensdag in De Duif: een wekelijks moment van bezinning, troost en verbinding. Deze keer verzorgd door violiste Rosanne Philippens.

Over dit evenement

In 2021 duiken Rosanne Philippens en een nieuw samengesteld ensemble de studio in om een play&direct album op te nemen bij het label Channel Classics.

Op het programma staan twee vioolconcerten van Haydn en het Divertimento van Stravinsky. De vioolconcerten van Haydn worden niet zo vaak gespeeld, terwijl je ze kan vergelijken met de Mozarts: ze zitten vol humor en hebben adembenemende middendelen.

Het Divertimento van Stravinsky is een bewerking van een ballet van Stravinsky uit 1928, “Le Baiser de La Fee” waarin Stravinsky thema’s van Tchaikovsky verwerkte. Daar maakte Stravinsky zelf een orkestsuite van, waar zijn vioolvriend Samuel Dushkin een bewerking van maakte voor viool en piano.. en uiteindelijk maakte de Australische James Ledger daar weer een bewerking van voor solo viool en strijkensemble.. Een stuk moet sterk in z’n schoenen staan om al die bewerkingen te kunnen doorstaan.. en dat doet het!

De kaartopbrengst van dit concert gaat geheel naar de bekostiging van het CD-project. Ook is het mogelijk een extra donatie te doen op de Stichting Rosanne Philippens (ANBI status) en kunt u aangeven of u geïnformeerd wilt worden over de ontwikkeling van dit project. Alle benodigde informatie over een eventuele extra donatie vindt u bij het concert. De release van deze CD staat gepland in maart 2021. Iets leuks om naar uit te kijken!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen