€ 3,50 – € 5

ROSE stories: over Amsterdam West

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

VondelCS (Media & Cultuur LAB van de AVROTROS)

3 Vondelpark

1071 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In het kader van We Make The City gaat ROSE stories in gesprek met de bewoners van Amsterdam-West.

Over dit evenement

Stadsdeel West huist een enorme diversiteit aan nationaliteiten, die naast elkaar leven maar soms niks of nauwelijks iets van elkaar weten. Om onderling begrip, contact en cohesie te bevorderen is het belangrijk dat mensen elkaar leren kennen en elkaars verhaal horen.

Daarom organiseert ROSE stories op 20 juni een talkshow bij VondelCS waarin de verhalen uit Amsterdam-west centraal staan.

Gedurende de avond krijgen 6 mensen uit Amsterdam-west de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. Centraal hierbij staan de nieuwkomers; de mensen die vanuit een ander land hier naartoe zijn gekomen. Het zijn verhalen over de aankomst in een nieuw land, in een nieuwe stad en in een nieuwe wijk. Over je plekje vinden in een compleet andere wereld. Maar juist ook verhalen over het dagelijks leven in de wijk en de gedeelde toekomst.

Centraal hierbij staat actief burgerschap, ondernemen en het gezamenlijk inzetten voor de leefbaarheid en cohesie in de wijk. De bijeenkomst zal aansluiten op de voorstelling van Theatre Hotel Courage en voorafgaand zal er de mogelijkheid zijn om gezamenlijk te eten en elkaar beter te leren kennen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

VondelCS (Media & Cultuur LAB van de AVROTROS)

3 Vondelpark

1071 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen