€ 6,26 – € 11,47

ROTS! Interactief familieconcert met Slagwerk Den Haag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe klinkt een rots? Wist je dat regen, wind en cactussen gevoel voor muziek blijken te hebben? In dit interactieve familie-concert maken de deelnemers een spannende reis door een Japanse rotstuin. Onderweg onderzoeken ze samen met Slagwerk Den Haag alle denkbare associaties rondom het materiaal steen. De muzikanten hebben de hulp van de deelnemers hard nodig om de natuurelementen in de zaal tot leven te wekken. Ga mee op een muzikale ontdekkingstocht waarin steen blijkt te swingen en vol klankmogelijkheden zit!

Het interactieve meespeelconcert ROTS! is geïnspireerd op de prachtige zen-tuin van de boedhistische tempel van Ryōan-ji in Japan. De muziek is een mix van onverwachte, spannende en speelse stukken van componisten uit de 20e eeuw, zoals John Cage en John Luther Adams.

Breng twee lievelingsstenen mee!

Slagwerk Den Haag (SDH) is al sinds de oprichting in 1977 gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting. Soms op het traditionele instrumentenarsenaal, dan weer op bijvoorbeeld porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. SDH werkt samen met kunstenaars en makers van nu en het speelveld is breed; van Bang on a Can in New York tot Muziekgebouw aan ’t IJ, van het Holland Festival tot de sloppenwijken van Caïro en van klaslokaal tot het Oerol Festival op Terschelling.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen