€ 15 – € 32,65

De Rotterdamse wandel 4-daagse

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rotterdam

Vijverhofstraat 114

Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Bekijk de stad met andere ogen. Idodidid & Het Onverharde Pad presenteren de vierde editie van De Rotterdamse wandel 4-daagse.

Over dit evenement

Bekijk de stad met andere ogen. Idodidid & Het Onverharde Pad presenteren de vierde editie van De Rotterdamse wandel 4-daagse. Het thema van dit jaar is verbinding.

[Er is tevens een klein aantal dagkaarten (€ 15,-) beschikbaar!]

www.idodidid.com

__________

11 AUG - 14 AUG

Voor stadsmensen en natuurmensen

__________

Evenals voorgaande jaren doorkruisen we de stad met een viertal wandelingen. Aan de hand van een toepasselijk thema onderzoeken we de groene kracht van Rotterdam.

Het thema van dit jaar is: verbinding. We verkennen al wandelend het natuurlijk evenwicht dicht bij huis. Laat je aangenaam verrassen. Onderweg bezoeken we inspirerende plekken.

We wandelen gemiddeld 10 km per avond. Beginpunt van de wandeling is tevens het eindpunt.

Het Onverharde Pad is een initiatief van Idodidid en een breed lopend onderzoek naar het potentieel van de onverharde (wandel) stad.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐌𝐀

📆

𝐃𝐀𝐆 𝟏

𝐃𝐈𝐍𝐒𝐃𝐀𝐆 𝟏𝟏 𝐀𝐔𝐆𝐔𝐒𝐓𝐔𝐒 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝐔𝐔𝐑

🍃

𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐩𝐮𝐧𝐭/𝐞𝐢𝐧𝐝𝐩𝐮𝐧𝐭: De ruimte voor ideeën, Vijverhofstraat 114

🌻

𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚: 1000 Geveltuinen

Stichting Groenemorgen werkt aan de groene stad van morgen. De ambitie: op 30 september 1000 nieuwe geveltuin in Rotterdam erbij. We juichen dit initiatief van harte toe. Om inspiratie op te doen en met andere ogen naar onze leefomgeving te kijken staat de eerste wandeling in het teken van de geveltuin. We wandelen door groene straten en verscholen stadsparken. Een verrassende tocht door de stad die groener is dan je zult denken. Hopelijk zal het je inspireren zelf ook een geveltuin aan te leggen. Om alvast één iemand op weg te helpen hebben we iets leuks in petto: je maakt die avond kans om een eigen geveltuin te winnen. Daarover later meer.

💫

𝐫𝐚𝐧𝐝𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚: Geveltuinen zomeravondconcert, gedicht Olivier van Nooten: ode aan de Geveltuin

𝐂𝐨-𝐡𝐨𝐬𝐭 -> De ruimte voor ideeën, 1000 Geveltuinen

📆

𝐃𝐀𝐆 𝟐

𝐖𝐎𝐄𝐍𝐒𝐃𝐀𝐆 𝟏𝟐 𝐀𝐔𝐆𝐔𝐒𝐓𝐔𝐒 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝐔𝐔𝐑

🍃

𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐩𝐮𝐧𝐭/𝐞𝐢𝐧𝐝𝐩𝐮𝐧𝐭: Recreatiegebied Poldervaart

🌻

𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚: Polder

Op onze tweede avond duiken we de polder in. Aan de noordkant van Rotterdam ligt het adembenemende Noord-Kethel. Een lieflijk landschap waar de stad ver weg lijkt, ook al is zij in werkelijkheid nog zo dichtbij. In deze natuur leven weidevogels, schapen en koeien samen. De Grote Kerk van Overschie schittert in het avondlicht. Het weidse uitzicht geeft je het ‘even helemaal weg gevoel’. En dat op slechts een steenworp afstand van Rotterdam.

💫

𝐫𝐚𝐧𝐝𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚: n.n.b.

𝐂𝐨-𝐡𝐨𝐬𝐭 -> n.n.b.

📆

𝐃𝐀𝐆 𝟑

𝐃𝐎𝐍𝐃𝐄𝐑𝐃𝐀𝐆 𝟏𝟑 𝐀𝐔𝐆𝐔𝐒𝐓𝐔𝐒 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝐔𝐔𝐑

🍃

𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐩𝐮𝐧𝐭/𝐞𝐢𝐧𝐝𝐩𝐮𝐧𝐭: Bokkenplaats, Parkeerplaats

🌻

𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚: 750 jaar Rotte

Tijdens de derde avond brengen we een ode aan de Rotte. In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment voor het ontstaan van Rotterdam. De Rotte stroomt door de aderen van iedere Rotterdammer. We lopen over water, beklimmen de bergen, struinen door het grote bos, drinken het verrukkelijke water en genieten van adembenemende vergezichten. We tonen met deze wandeling de veelzijdigheid van de randen van onze stad. Het blauw is echt blauw, het groen is echt groen. Dit landschap is wat je gerust het ideale stadslandschap kunt noemen. Het heeft van alles wat(er).

💫

𝐫𝐚𝐧𝐝𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚: Gedicht Miguel Santos: ode aan De Rotte

𝐂𝐨-𝐡𝐨𝐬𝐭 -> n.n.b.

📆

𝐃𝐀𝐆 𝟒

𝐕𝐑𝐈𝐉𝐃𝐀𝐆 𝟏𝟒 𝐀𝐔𝐆𝐔𝐒𝐓𝐔𝐒 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝐔𝐔𝐑

🍃

𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐩𝐮𝐧𝐭/𝐞𝐢𝐧𝐝𝐩𝐮𝐧𝐭: Buitenplaats Brienenoord

🌻

𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚: Mantra

Op wandelreis naar het zonnige Rotterdamse zuiden. We eindigen de 4-daagse op het subtrotterdamse eiland van Brienenoord. Hier waan je jezelf in een compleet andere wereld. De symbolische medaille uitreiking zal plaatsvinden bij het prachtige paviljoen Buitenplaats Brienenoord. Onder het genot van een drankje kijken we uit op de imposante skyline van de stad terwijl we worden omringd door schitterende natuur. Dit is een zomeravond om nooit te vergeten.

💫

𝐫𝐚𝐧𝐝𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚: n.n.b.

𝐂𝐨-𝐡𝐨𝐬𝐭 -> Buitenplaats Brienenoord

𝗩𝗘𝗥𝗩𝗢𝗘𝗥

Het beginpunt van iedere wandeling is bereikbaar met de fiets, OV (houd rekening met een klein stukje extra lopen) of eigen auto (kies er bij voorkeur voor om te carpoolen). Deelnemers ontvangen daags voor aanvang per mail bericht met de exacte informatie!

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫𝐬 𝐑𝐨𝐭𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐦𝐬𝐞 𝐰𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥 𝟒-𝐝𝐚𝐚𝐠𝐬𝐞

1000 Geveltuinen, Buitenplaats Brienenoord, Cool Down City, De ruimte voor ideeën, Plan Boom, Rotterdams Milieucentrum, Salt Magazine, The Pollinators

𝙀𝙭𝙩𝙧𝙖

Voor de liefhebbers van het lekkerste ijs: The Pullup Club is er iedere avond bij met hun blitse wagen! 𝐷𝑒 𝑖𝑗𝑠𝑗𝑒𝑠 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑜𝑝 𝑒𝑖𝑔𝑒𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑜.

Loop je alle 4 de avonden mee? Dan ontvang je de laatste avond een baby boompje als symbolische medaille.

De bomen actie is een samenwerking met Cool Down City. Zij stimuleren de verdere vergroening van de stad: www.cooldowncity.com

𝑽𝒐𝒐𝒓 𝒎𝒂𝒂𝒓 € 30 𝒍𝒐𝒐𝒑 𝒋𝒆 𝒗𝒊𝒆𝒓 𝒂𝒗𝒐𝒏𝒅𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒆, 𝒎𝒂𝒂𝒓 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒉𝒆𝒕𝒛𝒆𝒍𝒇𝒅𝒆 𝒈𝒆𝒍𝒅 𝒍𝒐𝒐𝒑 𝒋𝒆 éé𝒏 𝒂𝒗𝒐𝒏𝒅 𝒎𝒆𝒆 𝒆𝒏 𝒅𝒂𝒕 𝒊𝒔 𝒐𝒐𝒌 𝒐𝒌é!

🆕

𝐍𝐈𝐄𝐔𝐖 𝐃𝐈𝐓 𝐉𝐀𝐀𝐑

Op zaterdag 15 augustus organiseren we de officiële afsluiting van De Rotterdamse wandel 4-daagse op de Vijverschie met De Wandel verdiepingsdag. Deze mini retraite zal je voeden met al het goede dat wandelen te bieden heeft. Wat je kunt verwachten? Inspirerende sprekers, een prikkelend programma, waardevolle ontmoetingen, een prachtige wandeling & zomeravond concert tijdens zonsondergang.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐭 >>> https://bit.ly/3iB2rqr

ℹ️

Disclaimer: Veiligheid staat voorop. We rekenen op een ieders eigen verantwoordelijkheidsgevoel en handelen naar de actuele richtlijnen. Daags voor aanvang ontvangt iedereen per mail een gedetailleerde briefing.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rotterdam

Vijverhofstraat 114

Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen