Gratis

ROUTE N33 MIDDEN: meer weg, meer waarde

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BuildinG Groningen

Zernikelaan 17

9747 AA Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Innovatie-kick-off ROUTE N33 MIDDEN: navigeer naar de duurzaamste weg van Nederland
De verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam is van groot belang voor de bereikbaarheid van de Eemsdelta. Dit project van Rijkswaterstaat en provincie Groningen draagt bij aan de versterking van de economie, leefbaarheid en verkeersveiligheid in de regio en zal in 2022-2025 worden gerealiseerd.

De verdubbeling is meer dan asfalt!
Provincie en rijk willen de meest duurzame weg realiseren en hebben samen met partners uit de regio hoge ambities geformuleerd op de thema's sociale relevantie, circulaire economie, energie en ecologie & biodiversiteit. Lees meer over de partners en de intentieverklaring Duurzaamheid.


Denk en doe je mee?

De verdubbeling wordt aangestuurd door provincie en rijk en biedt volop kansen voor regionale samenwerking. Juist door ambities sámen te realiseren wordt de weg niet alleen een levensader voor de bereikbaarheid van het gebied maar verbindt de weg de samenleving ook in figuurlijke zin, met positieve bijkomende effecten voor economie, natuur en klimaat en leefbaarheid.

Met deze kick-off dagen we je uit mee te doen! Welke kennis en ideeën zijn er al en hoe ontwikkelen we nieuwe? Hoe kunnen we samen lokale en regionale koppelkansen in het gebied vormgeven? Waarin kunnen we samenwerken en elkaar versterken? In deelsessies maken we gebruik van elkaars kennis, wisselen we ideeën uit en werken we deze uit tot concrete voorstellen. Navigeer mee naar de duurzaamste weg van Nederland! De opbrengst van de dag wordt verzameld en waar mogelijk samen met de partners verwerkt in een plan van aanpak.

Hoe ziet het programma eruit?
We starten met een innovatiemarkt om 12.00 uur. Om 13.30 uur is de aftrap van het officiële deel waarna we uiteen gaan in deelsessies in twee rondes:

Ronde 1 van 14.00-15.00 uur:
a. energie óf
b. circulaire economie óf
c. sociale relevantie

Ronde 2 van 15.20-16.20 uur:
d. energie óf
e. circulaire economie óf
f. ecologie & biodiversiteit
Daarna gaan we plenair oogsten en sluiten we af met hapje en een drankje en is er volop ruimte om te netwerken op de food-market van het TransFuture Festival!
Bekijk hier het volledige programma.

TransFuture Festival
De kick-off vindt plaats tijdens het TransFuture Festival over duurzame energie dat voor de 5e keer wordt georganiseerd op EnTranCe. Het festival en de kick-off sluiten naadloos op elkaar aan wat betreft de hoge ambities in DE energieprovincie van Nederland. Na de kick-off zijn de deelnemers van de Route N33 Midden uiteraard van harte welkom op het festival. Lees hier meer over het festival.

Innovatiemarkt
Onderdeel van de kick-off is een innovatie- en netwerkmarkt waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan en waar bedrijven, studenten en organisaties hun vernieuwingen in de bouw en infra laten zien. De markt is open van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Voor wie?
Iedereen die wil samenwerken in dit ambitieuze project is welkom! We denken vooral aan GWW-bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, regionale overheden en studenten en kennisinstellingen.

Aanmelden
Deelnemen is gratis maar in verband met beperkte zitplaatsen willen we wel graag weten of je komt. We streven naar een evenwichtige samenstelling van de sessies. Let op, voor alle deelsessies geldt: vol = vol. Aanmelden gaat via de knop bovenaan deze pagina.
Voor deelname aan de innovatiemarkt verzoeken we je een mail te sturen naar info@building.nl, waarna we contact opnemen over de mogelijkheden.

Graag tot 12 juni!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BuildinG Groningen

Zernikelaan 17

9747 AA Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen