Verkoop beëindigd

Rouwavond - Lezing

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld

28E Klein-Heidestraat

3370 Neervelp

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vorig jaar al kwam Karen een lezing brengen over rouwzorg. Ze vertelde over de slingerende beweging tussen verlies en herstel. Het was een bijzonder warme avond. Daarom dus dit jaar opnieuw.

Wil je meer te weten komen over verlies en rouw? Wil je informatie over het duale procesmodel van verlies en herstel? Ben je zelf rouwend of ken je iemand die rouwt? Werk je vaak met rouwenden? Kom je vaak in contact met de dood?


Lezing - Rouwen, een slinger tussen verlies en herstel

Maandag 26/11/18, 19.00-22.00u

Lezing gegeven door Karen De Meerleer van Panal vzw

We staan deze avond stil bij: wat is rouw en welke verschillende reacties kan rouwen met zich meebrengen? Wat is de huidige visie en welke misverstanden leven er? Wat helpt bij rouw en hoe kunnen we ondersteuning bieden? Er wordt een theoretisch kader en handvaten aangereikt, met daarna ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng van de aanwezigen.

Programma van de avond:

 • Je maakt kennis met de andere aanwezigen vanaf 19u
 • We luisteren naar de voordracht gegeven door Karen De Meerleer om 19.30u
  We gaan in dialoog met mekaar en delen onze ervaringen
  Je krijgt informatie over het rouwtraject Memo verzorgd door Anje Claeys
 • Einde van deze avond is voorzien tegen 22u, je kan achteraf nog napraten bij een drankje verkrijgbaar aan de broeibar

Concreet

Over de facilitator

Karen De Meerleer werkt als psychologe bij Panal vzw.

Concreet

Meebrengen: niets speciaals

Prijs: een bedrag vrij te kiezen volgens het dana-beginsel. Het Dana beginsel houdt in dat de deelnemer bepaalt hoeveel hij wil geven voor de activiteit. De onderliggende gedachte is dat wij als mensen bij elkaar horen en voor elkaar zorgen. Heel concreet betekent het dat financiën geen bezwaar hoeven te zijn voor deelname. Ieder gaat te rade bij zichzelf: ‘Wat is het mij waard dat deze activiteit kan worden georganiseerd en wat kan of wil ik bijdragen?’.

Natuurlijk impliceert deze activiteit vaste kosten voor gebruik van de ruimte en betaling van de sprekers. De kostprijs hiervoor is berekend op €17 per persoon. Dit bedrag is een richtlijn. Je kunt meer of minder geven en zo hopen wij kostendekkend te zijn.

Betaling kan gebeuren cash de avond zelf of via overschrijving op rekeningnummer BE39 7340 2983 8219, KREDBEBB, op naam van BioArt - Anje Claeys, met vermelding 'rouwavond', gevolgd door je naam.

Praktisch

 • Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.
 • We willen jullie met aandrang vragen om jullie auto NIET te parkeren in het dorp, maar op de carpoolparking aan de E40. Ja, dit betekent dat je 8 minuten vroeger zult moeten vertrekken. Ja, dit betekent dat je 8 minuten zult moeten stappen. Ja, dit betekent dat onze straat niet vol zal staan met auto’s. Ja, dit betekent dat onze buren geen last zullen hebben van op en aan gerij van auto’s.
 • Daarom dus, graag, even een switch van je gewoontes. Stel je GPS NIET in op Klein-Heidestraat maar stel hem in op Waversesteenweg. Vlakbij de afrit van de E40 vind je daar een prachtig aangelegde parking met ruimte voor wel 100 auto’s. Via deze link een plannetje. We vragen dit niet zomaar. We vragen dit uit respect voor de omwonenden die De Broeikas erg genegen zijn maar toch ook graag willen dat het dorp rustig blijft.
 • Bij het verlaten van De Broeikas, ‘s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld

28E Klein-Heidestraat

3370 Neervelp

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen