Gratis

ruimtelijk DNA van Breda: mobiliteit

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Hoe heeft mobiliteit de ontwikkeling van Breda gestuurd?

Over dit evenement

BLASt is op zoek naar het ruimtelijk DNA van Breda om te onderzoeken welke factoren voor de toekomst van de stad relevant zijn. Na de eerste DNA sessie in februari zijn thema's uitgekozen die verdieping vragen: Mobiliteit, Water, de Geplande stad en de Militaire stad. Op 30 juni organiseert BLASt rond het thema Mobiliteit een tweede sessie.

Op zoek naar wat Breda ruimtelijk definieert mag de invloed van mobiliteit op de ontwikkeling van de stad niet onderschat worden. Als je door de bril van mobiliteit naar de stad kijkt kan je je afvragen in hoeverre dit typisch Bredaas is. De stad lijkt dan vooral door verbindingen te worden getypeerd. Verbindingen van binnen naar buiten en om de stad heen. Een stad van radialen, tangenten en rondwegen, een knooppunt op routes in alle windstreken. Een stad van postroutes, linten en de loopschans, van de Turfvaart en het Markkanaal. Van kaarsrechte Napoleonswegen en slingerende Parkways. Van de paardentram tot het HSL Station en het International Airport. Van 19e eeuwse boulevards en de 20e eeuwse cityring.

Hoe hebben deze verbindingen de stad gedefinieerd en hoe zullen nieuwe mobiliteitsvormen de stad gaan beïnvloeden.

We kijken uit naar fenomenen rond mobiliteit, naar de ontwikkeling van de ruimtelijke structuur en naar economische en sociaal maatschappelijke achtergronden van de Bredase mobiliteit.

Opnieuw zullen een aantal sprekers het thema vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator BLASt

Organisator van ruimtelijk DNA van Breda: mobiliteit

Architectuurplatform Breda Landschap Architectuur & Stedenbouw

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen