Gratis

Rustgevende meditatieavonden met 'Falun Dafa' - Kapermolen Hasselt

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Turnzaal Kapermolen

Koning Boudewijnlaan 22

Elfde Liniestraat 21

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wil je beginnen met meditatie? Goed plan! De meditatiemethode Falun Dafa brengt veel positieve invloeden in het leven en het is helemaal niet moeilijk.

Falun Dafa (Falun Gong) is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De praktijk is door Dhr. Li Hongzhi bekend gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Gong wordt de geest gecultiveerd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de universele principes, Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Gong bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaambewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere maandagavond van 19u tot 20u30 terecht in de turnzaal van zwembad Kapermolen te Hasselt. Iedereen is welkom om mee te doen!

Opgelet! Tijdens de zomermaanden (mei tot eind september) gaan de oefeningen door op het Wereldplein van Domein Bokrijk te Genk. Ook op maandag van 19u tot 20u30.

Voor meer info: wilfried.duchamps@telenet.be - 0488/615098

Falun Dafa

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Turnzaal Kapermolen

Koning Boudewijnlaan 22

Elfde Liniestraat 21

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen