Ruud Breuls - Simon Rigter Quintet

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

FarmStead Jazz Club

WillemsHoeve

Kerkdijk 36

3615 BE Westbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ruud Breuls - Simon Rigter Quintet

Over dit evenement

Ruud Breuls - Simon Rigter Quintet (geannuleerd)

In verband met het coronavirus is dit concert helaas geannuleerd. Mensen die reeds kaarten hebben gekocht, worden via email geïnformeerd en en krijgen via Eventbrite restitutie. Het is de bedoeling het concert op een latere datum alsnog te laten plaatsvinden.

Het Ruud Breuls - Simon Rigter Quintet bracht in 2019 een nieuwe CD uit, waarover Jazzenzo de volgende recentie schreef:

Geen nieuwlichterij deze cd van het Ruud Breuls-Simon Rigter Quintet, ‘Rise and Shine’. Dat is niet verbazingwekkend gezien de achtergrond van de protagonisten. Breuls, solotrompettist bij het Metropool Orkest en bij de WDR Big Band, is sterk beïnvloed door de hardbop van Clifford Brown, Freddy Hubbard en Cees Smal, van wie hij les had. Ook saxofonist Simon Rigter, die deel uitmaakt van het Jazz Orkest van het Concertgebouw, richt zich naar eigen zeggen wat zijn muzikale voorkeur betreft vooral op het verleden. Beide muzikanten kunnen elkaar op deze opnamen dus prima vinden.

De composities werden geschreven door Rigter en door pianist Karel Boehlee, die met zijn brede achtergrond in jazz en pop een wat modernere inslag heeft. Er is ook nog een cover van ‘Let’s Cool One’ van Thelonious Monk. We horen zes uptempo nummers en twee ballads. De muziek wordt uiteraard gekruid met diverse solo’s van trompet, sax en piano die in de snellere nummers lekker uit de bocht vliegen. Steeds draait het om swing en mooie harmonieën van vooral trompet en saxofoon.

Breuls etaleert op dit album weer zijn prachtige, melodieuze toon. Vooral zijn spel op de flugelhorn op de ballad ‘Goodbye Cerbaia’ is van grote schoonheid. De solo’s van Rigter blinken zoals altijd uit in timing en frasering. Boehlee speelt naast piano ook fender rhodes en doet dit beide weergaloos. De gerenommeerde ritmesectie, van bassist Jos Machtel en slagwerker Marcel Serierse, houdt de vaart er immer goed in met buitengewoon smaakvol spel.

Alles klopt op ‘Rise and Shine’. Met deze energieke en bezielde plaat laten deze oude rotten voelen dat de jazztraditie springlevend is. Eerlijke, pretentieloze en emotievolle muziek voor eenieder die zijn bop-hart wil ophalen of voor een jongere generatie die wil horen hoe deze muziek gespeeld moet worden.

Het Ruud Breuls - Simon Rigter Quintet bestaat uit: Ruud Breuls trompet, flugelhorn; Simon Rigter tenorsaxofoon; Jos Machtel contrabas; Marcel Serierse drums; Karel Boehlee piano, fender rhodes

Zaal open: 15u00

Aanvang concert:15u30

Kaarten in de voorverkoop: € 15,-

Kaarten aan de deur: €17,50

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

FarmStead Jazz Club

WillemsHoeve

Kerkdijk 36

3615 BE Westbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen