Safe-by-Design workshop
Gratis
Safe-by-Design workshop

Safe-by-Design workshop

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

RIVM

Antonie van Leeuwenhoeklaan, 9

Bilthoven

3721 MA -LET OP: identiteitsbewijs bij receptie RIVM tonen-

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

NanoNextNL organiseert in samenwerking met RIVM:

Safe-by-Design workshop

Tijdens de ééndaagse Safe-by-Design workshop, georganiseerd door NanoNextNL en RIVM, willen we verkennen wat Safe-by-Design zou kunnen opleveren. De workshop vindt plaats op woensdag 9 november bij RIVM in Bilthoven. Het concept Safe-by-Design heeft tot doel om bij innovatie zo vroeg mogelijk veilige fabricage, veilige producten en verantwoorde afvalverwerking te integreren in het onderzoek en de technische ontwikkeling.

Innovatie is een samenspel van een breed scala aan betrokkenen bij de ontwikkeling, financiering, regulatoire aspecten, evaluatie van de risico's, of bedrijvigheid op het gebied van innovatie. Als Nederland hebben wij een voortrekkersrol in Europa op het gebied van Safe-by-Design. De workshop heeft tot doel dit gedachtegoed concreet en toepasbaar te maken door in een actieve discussie te onderzoeken waar de kansen en barrières liggen bij het in de praktijk brengen van het Safe-by-Design concept.

Wat is Safe-by-Design?
Het Safe-by-Design concept heeft tot doel om bij innovatie zo vroeg mogelijk veilige fabricage, veilige producten en verantwoorde afvalverwerking te integreren in het onderzoek en de technische ontwikkeling. Door vroeg in het ontwikkeltraject na te denken over veiligheid en duurzaamheid kan onduidelijkheid over veiligheid vermeden worden. Hiermee voorkom je dat pas vlak voor de marktintroductie problemen naar voren komen. Hoe eerder in het onderzoek over veiligheid nagedacht wordt des te efficiënter kun je innoveren waarbij het risico op acceptatie door het publiek en door de overheid geminimaliseerd wordt. Zo wordt aandacht voor veiligheid een bouwsteen voor een sterkere business case gebaseerd op een veiligere werk- en leefmilieu met aandacht voor duurzaamheid en een veiliger product.

AgendaDelen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

RIVM

Antonie van Leeuwenhoeklaan, 9

Bilthoven

3721 MA -LET OP: identiteitsbewijs bij receptie RIVM tonen-

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen